Rädda Barnen välkomnar beslut om ensamkommmande
Rädda Barnen kommenterar riksdagsbeslut om ny möjlighet till uppehållstillstånd för en stor grupp ensamkommande
Rädda Barnen kommenterar riksdagsbeslut om ny möjlighet till uppehållstillstånd för en stor grupp ensamkommande
Rädda Barn rankar världens länder och beskriver de allvarligaste hoten mot barns uppväxtvillkor.
Elisabeth Dahlin slutar som Rädda Barnens generalsekreterare.
Rädda Barnen lanserar pekbok med adress svenska politiker och makthavare. Syftet är att visa hur vardagen ser ut för barn som lever i anslutning till konfliktzoner.
Svenska Kyrkan och Rädda Barnen i gemensamt uttalande om nytt lagförslag för att göra det möjligt för ensamkommande att stanna i Sverige.
Rädda Barnen kommenterar beskedet från barnministern om att regeringen lägger fram proposition om barnkonvention som lag.
En ny rapport från Rädda Barnen visar en fasansfull verklighet för barn i Syrien. Det är tydligt att de så kallade nedtrappningszonerna (som infördes 2017) misslyckats med att göra tillvaron mer säker och trygg för barn och föräldrar i Syrien. Sedan mitten av 2017 dödas minst 37 civila varje dag - en ökning med 45 procent sedan mitten av förra året.
Rädda Barnen har fått möjlighet att yttra sig över utkastet till lagrådsremissen ”Ny möjlighet till uppehållstillstånd”. Remissen rör de ensamkommande barn i Sverige som hunnit bli vuxna på grund av Migrationsverkets långa handläggningstider. I utkastet föreslås att denna grupp ska ges en ny chans till uppehållstillstånd.
Var sjätte barn drabbas av krig och väpnade konflikter. Ny rapport från Rädda Barnen visar att barns utsatthet är större än någon gång under de senaste 20 åren.
Idag startar toppmötet End violence solutions summit i Stockholm. Konferensen samlar ett hundratal politiker, FN-organ, civilsamhällesorganisationer och företag från hela världen, i kampen mot våld mot barn.
Idag, två år efter att Rädda Barnen startade en stödlinje för nyanlända, släpps en rapport under ett seminarium i Riksdagen. Rapporten bygger på 2500 samtal med barn och unga till Stödlinjen. Psykisk ohälsa, otydlighet kring asylprocessen och brist på trygghet dominerar samtalen.
Rädda Barnens Orostelefon har sedan starten i februari 2017 hanterat sammanlagt 81 ärenden som rör oro för våldsbejakande extremism. Vanligaste uppringaren är en företrädare från skola, kommun, eller civilsamhällesorganisation som ringer för att få råd och stöd . För att öka tillgängligheten startas nu Oroschatten med samma verksamhetsinriktning.
Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.
Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld
-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.