Gå direkt till innehåll
Elisabeth Dahlin blir ny Barnombudsman och lämnar uppdraget som generalsekreterare.
Elisabeth Dahlin blir ny Barnombudsman och lämnar uppdraget som generalsekreterare.

Pressmeddelande -

Elisabeth Dahlin slutar som generalsekreterare

Elisabeth Dahlin har meddelat styrelsen för Rädda Barnen att hon kommer att lämna uppdraget som generalsekreterare. Anledningen är att hon i dag utnämnts till ny Barnombudsman av regeringen.

- Vi är ledsna över att Elisabeth lämnar Rädda Barnen men samtidigt är det glädjande att hon fortsätter vara en stark röst för barns rättigheter. Sverige hade inte kunnat få en bättre Barnombudsman, säger Rädda Barnens ordförande Lise Bergh.

Elisabeth Dahlin har varit Rädda Barnens generalsekreterare sedan 2008. Under hennes tid i ledningen för organisationen har hon bland annat varit drivande i det globala partnerskapet mot våld mot barn, lett förhandlingarna från svensk sida i skapandet av Save the Children International samt spelat en avgörande roll för antagandet av FN:s barnrättsprinciper för företag.

- De senaste tio åren har varit framgångsrika. Tack vare Elisabeths ledarskap och alla drivna och kompetenta medarbetare på Rädda Barnen är vi i dag starkare än någonsin som organisation, säger Lise Bergh.

Elisabeth Dahlin kvarstår som generalsekreterare fram till och med Rädda Barnens riksmöte i september. Under sommaren inleder Rädda Barnens styrelse processen för att rekrytera hennes efterträdare.

- I världen ser vi hur fler barn än någonsin drabbas av krig och väpnade konflikter. I Sverige ser vi stora utmaningar när det gäller uppväxtvillkor för barn och ungdomar. Rädda Barnen fyller snart 100 år och vi är en organisation som arbetar med vår tids stora samhällsproblem. Vi fortsätter att vara en stark röst för barns rättigheter, avslutar Lise Bergh.

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33