Rädda Barnen kommenterar Frankrikes beslut att ta hem barn från Syrien
Uttalande kring Frankrikes beslut om att ta hem franska barn från syriska flyktingläger.
Uttalande kring Frankrikes beslut om att ta hem franska barn från syriska flyktingläger.
Vi kommenterar Agenda 2030-delegationens slutrapport, som idag överlämnades till vice statsminister Isabella Lövin efter nästan tre års arbete.
Rädda Barnens ställningstagande för utländska barn i syriska läger
Rädda Barnen har tagit del av utrikesdeklarationen och noterat att barnen inte nämns.
Folkhälsomyndighetens nya rapport ”Ojämlikhet i psykisk hälsa i Sverige” bekräftar den bild Rädda Barnen sedan länge sett. Barn i socioekonomisk utsatthet löper en avsevärt större risk att drabbas av olika former av psykisk ohälsa än andra barn i Sverige.
Idag offentliggjorde Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet ett utkast till en sakpolitisk överenskommelse. I denna föreslås bland annat att en ytterligare utredning avseende LSS tillsätts. Utifrån de oklarheter som finns i den utredning som presenterades igår, SOU 2018:88, välkomnar Rädda Barnen förslaget om en ytterligare utredning.
Rädda Barnen har tagit del av bilderna som cirkulerar i sociala medier. Vi anser att ordningsvaktens beteende är oacceptabelt, oavsett vad som var anledningen till att denne behövde ingripa. Vår bedömning är att det är frågan om barnmisshandel.
Rädda Barnen kommenterar Migrationsöverdomstolens dom att godkänna den så kallade gymnasielagen.
Ombuden på Rädda Barnens riksmöte gör följande uttalande.
Rädda Barnen kommenterar nya riktlinjer från UNHCR.
Migrationsverket har beslutat att avvakta med att fatta beslut i vissa ärenden där ungdomar sökt uppehållstillstånd i Sverige för gymnasiestudier utifrån den nya gymnasielagen. Rädda Barnen understryker hur viktigt det är att varje ungdoms ansökan prövas på ett rättssäkert och förutsebart sätt. Att Migrationsverket nu väljer att avvakta med att fatta beslut i dessa ärenden är därför bra.
Rädda Barnens verksamhet ”Orostelefonen”, en stödlinje för personer som känner oro över att en anhörig radikaliseras, är fortsatt öppen. Regeringen beslutade under våren att avsluta uppdraget till Rädda Barnen, men då behoven ännu är stora väljer Rädda Barnen att fortsätta driva verksamheten med egna medel.