Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Stora civilsamhällesaktörer varnar: Barnfattigdomen ett akut problem

Stora civilsamhällesaktörer varnar: Barnfattigdomen ett akut problem

Hyresgästföreningen, Rädda Barnen, Svenska Röda Korset och Majblomman gör gemensam sak och arrangerar en temadag mot barnfattigdom. Under en halvdag på Kulturhuset i Stockholm möts civilsamhället och politiken för att diskutera det akuta läget för allt fler barn och barnfamiljer i Sverige. I samband med temadagen har våra organisationer tagit fram en ny SIFO-mätning. Siffrorna i undersökningen tal

Barn och ungdomar stämmer staten för otillräcklig klimatpolitik

Barn och ungdomar stämmer staten för otillräcklig klimatpolitik


Den svenska klimat- och ungdomsorganisationen Aurora stämmer idag den svenska staten för otillräckliga klimatåtgärder. Stämningen kommer drivas som en grupptalan, där över 600 barn och ungdomar stämmer svenska staten.
Klimatkrisen är vår tids stora barnrättsfråga. Rädda Barnens rapport ”Generation Hope” visar dessutom att de mest utsatta barnen i de fattigaste länderna drabbas värst. Klima

Rädda Barnen: Barn efterfrågar modiga vuxna som vågar prata om kroppen

Rädda Barnen: Barn efterfrågar modiga vuxna som vågar prata om kroppen

Nu inleds Stopp! Min kropp!-veckan för andra året i rad. Förra året blev en succé och nådde över 100 000 skolbarn runt om i Sverige. Syftet med veckan är göra frågor som har med kroppen, känslor och gränser pratbara. Då blir det lättare för barn att berätta för vuxna när något har hänt, och vuxna bli mer tillgängliga för att hjälpa.
Idag den 10 oktober inleder Rädda Barnen Stopp! Min kropp!-ve

Visa mer

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.