Gå direkt till innehåll
Maria Schillaci ny ordförande för Rädda Barnen

Pressmeddelande -

Maria Schillaci ny ordförande för Rädda Barnen

Under Rädda Barnens riksmöte i helgen valdes Maria Schillaci till ny ordförande för organisationen. Maria är legitimerad psykolog och har i 20 års tid arbetat med barn och för barnets rättigheter. Både i Sverige och internationellt.

”Idag är jag hedrad och stolt att riksmötet gett mig detta förtroende. Det är en stor ära att bli vald till ny ordförande för Rädda Barnen, Sveriges största barnrättsorganisation. Rädda Barnen har haft en central roll när det gäller barns överlevnad, utveckling och trygghet i över 100 år. I den oroliga tid vi lever i nu behövs vi mer än någonsin”, säger Maria Schillaci.

Maria Schillaci har en mycket lång och gedigen erfarenhet av att stärka barnets rättigheter och minska dess utsatthet. Hon är legitimerad psykolog/barnpsykolog och har en bakgrund inom BUP, förskola och skola samt för barnets rättigheter nationellt och internationellt. Maria har arbetat som tf verksamhetsledare för Rädda Barnens Centrum för stöd och behandling, som programchef på Ecpat Sverige och på Barnafrid – nationellt kunskapscentrum om våld mot barn. Idag arbetar hon som strateg för barnrätt och demokrati i Västerås Stad.

Maria kommer från Rädda Barnen-rörelsen och var fram till igår distriktsordförande för Rädda Barnen i Västmanland. Hon valdes in som ledamot i Rädda Barnens riksstyrelse 2020.

Ämnen

Kategorier


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.