Gå direkt till innehåll
Rädda Barnen ökar insatserna i Pakistan

Pressmeddelande -

Rädda Barnen ökar insatserna i Pakistan


Rädda Barnen sätter nu igång omfattande insatser i den översvämningsdrabbade Sindh-provinsen i Pakistan. Minst 199 personer, varav 27 barn, har hittills omkommit, och hundratusentals människor har återigen förlorat sina hem.  

- Barnen i Sindhprovinsen är fortfarande  svårt drabbade av förra årets översvämningar och  andelen undernärda barn är mycket högt. Nu tvingas de än en gång klara sig utan tak över huvudet, med grasserande sjukdomar och skriande matbrist, säger Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin.

Omkring 5 miljoner människor har drabbats av de kraftiga regnen under årets monsunperiod. I de värst drabbade områdena rapporteras regnmängderna ha varit tio gånger större än normalt, och regnet tros fortsätta ytterligare några dagar. Sindhprovinsen lider fortfarande av följderna efter 2010 års översvämningar, och många vägar har inte hunnit repareras .

- Vi arbetar nu med att få fram nödhjälp till de värst utsatta, men det är mycket svåra förhållanden. Vi har flera leveranser med nödhjälp på väg till katastrofområdet just nu, och jag hoppas att de kommer fram under morgondagen, säger Elisabeth Dahlin.


Rädda Barnen samarbetar med lokala organisationer, som kommer att distribuera nödhjälpen till de behövande. Det handlar om tält, hygienartiklar, och utrustning för att rena vatten.
Redan före årets översvämningar hade Rädda Barnen en omfattande verksamhet i Pakistan. Organisationen har funnits i landet i mer än 30 år och stödjer för närvarande omkring 7 miljoner människor med bland annat utbildning och hälsovård.

Relaterade länkar

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Rädda Barnens givarservice

Rädda Barnens givarservice

Presskontakt 08-698 90 30

Relaterade nyheter