Gå direkt till innehåll
Prisbelönta Livets lotteri startar igen

Pressmeddelande -

Prisbelönta Livets lotteri startar igen


Rädda Barnens uppmärksammade kampanj Livets lotteri gör en nystart. Hittills har över 200 000 personer testat att födas på nytt i Livets Lotteri och har på så sätt lärt sig mer om barns situation i sitt nya hemland.

- I vårt arbete för barns rättigheter är det oerhört viktigt att sprida kunskap och skapa opinion. Livets Lotteri är för oss allt det - på ett lekfullt sätt kan man lära ut och skapa engagemang, säger Louise Gauffin, marknads- och Insamlingschef på Rädda Barnen.

Precis som tidigare är grundidén i den webbaserade kampanjen att man blir virtuellt nyfödd genom att dra en lott i ett statistiskt korrekt ”livslotteri”. Var skulle du hamna om du föddes på nytt och hur skulle ditt liv se ut? Det är frågor som kampanjen både ställer och svarar på.


”I riktiga livets lotteri får man bara en chans, inser att jag haft en väldig tur!”

Enligt statistiken har du bara 0,08 procents chans att födas i Sverige och du hamnar sannolikt i ett land med fler problem än där du vuxit upp. Livets Lotteri vill visa på hur olika situationen är för barn i världens alla länder, och hur viktigt det är att tänka långsiktigt när man kämpar för att skapa bestående förbättringar för barn världen över. En insats idag skapar resultat imorgon.

Livets Lotteri är tätt sammankopplat med Facebook och Twitter för att kampanjen ska vara lätt att sprida och för att öka kunskapen om Rädda Barnen. Utöver att sprida nyheten om sitt nya liv kan man se hur statistiken drabbar ens vänner och dela på sina kompisars Facebook-väggar.
- Vi hoppas att kampanjen resulterar i intresse för,  och kunskap om,  hur barn har det i andra länder. Vi vill också berätta om vårt arbete för barns rättigheter världen över, säger Louise Gauffin.


Pris av FN
Kampanjen belönades tidigare i år av FN med priset United Nations Award vid den internationella reklamfestivalen New York Festival.
United Nations Award instiftades 1990 för att uppmärksamma reklam som representerar FN:s mål och ideal.
Livets lotteri pågår 15 augusti-11 september och kommer bland annat att synas i TV 4.

Ta en lott på livetslotteri.se

För mer information kontakta Rädda Barnens presstjänst 08-698 90 90

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.