Följ Rädda Barnen

Planeten tillhör barnen – Rädda Barnen stödjer Fridays for Future

Pressmeddelande   •   Sep 20, 2019 11:15 CEST

Rädda Barnen stödjer Fridays for Future

Klimatkrisen är vår tids största utmaning. Det är ett allvarligt hot mot barn och deras rättigheter. 

 Barn och unga höjer sina röster för att få beslutsfattare att vakna. Planeten tillhör barnen och vi måste lyssna på dem, säger Helena Thybell, Rädda Barnens generalsekreterare, som kommer gå i dagens marsch.

Rädda Barnen stödjer den globala rörelsen Fridays for Future. Därför kommer generalsekreterare Helena Thybell att tillsammans med kollegor gå i dagens marsch.

– Barn har bidragit minst till klimatkrisen, men drabbas mest. Vi måste nu handla kraftfullt, för att säkra en hållbar framtid för nästa generationer, säger Helena Thybell, generalsekreterare för Rädda Barnen.

I 100 år har Rädda Barnen arbetat för att barn ska komma till tals och ha möjlighet att påverka sina liv. Att stå bakom Fridays For Future och Greta Thunbergs ståndpunkt är för oss en självklar del i vårt arbete.

Rädda Barnen är först på plats och sist att lämna när barn drabbas av klimatförändringar. Vår personal möter dagligen barn som lider av svält på grund av torka eller andra klimatkatastrofer.

Här kan du lyssna på Rädda Barnen Dokumentär om människor som tvingats fly på grund av klimatförändringar. 

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook