Gå direkt till innehåll
Greta läser nyårsdikten i Rädda Barnens upprop för barns rättigheter

Pressmeddelande -

Greta läser nyårsdikten i Rädda Barnens upprop för barns rättigheter

I en tolkning av den klassiska dikten “Nyårsklockan” ringer barnrättsorganisationen Rädda Barnen tillsammans med Greta Thunberg ut det gamla och in det nya med budskapet “Här och nu för framtiden”. 

Rädda Barnen är en av världens största självständiga barnrättsorganisationer, men få känner till vad vi faktiskt gör och hur aktivt vi arbetar, inte bara ute i världen men även i Sverige. Det vill Rädda Barnen nu ändra på.

Världens många utmaningar, som klimatkris, flyktingkris och pandemi, är till stor del direkta resultat av vuxenvärldens misslyckanden. Istället är det barnens generation som står för hopp. Med “Här och nu för framtiden” vill Rädda Barnen ta fasta på ett inspirerande budskap om framtidstro. Men barn måste få rätt förutsättningar i livet, här och nu, för att en bättre morgondag ska bli möjlig. I en ny kampanjfilm som nu börjar spridas på sociala medier och visas på tv, synliggör Rädda Barnen några av de svåra verkligheter som barn lever i – barn utsatta för våld och sexuella trakasserier, och traumatiserade barn på flykt.

“Här och nu för framtiden” lanseras under årets viktigaste insamlingsperiod och använder den klassiska nyårsdikten av Alfred Lloyd Tennyson för att illustrera en större berättelse om barnens rätt. I filmen medverkar Greta Thunberg som uppmanar till att “ringa in det nya och ringa ut det gamla”. Thunberg, likt många andra unga opinionsbildare, representerar mycket av det som Rädda Barnen står för. Att unga röster blir hörda i politiken, och att barnens kraft är starkare än vad många först tror.

Greta Thunberg kommenterar:
– Rädda Barnen gör ett viktigt arbete genom att skydda och kämpa för barns rättigheter över hela världen. Endast genom att investera i min generation, och de som kommer efter oss, kan vi få en bättre framtid. 

Se filmen “Här och nu för framtiden” med bl. a Greta Thunberg här: https://www.youtube.com/watch?v=KvXjQnha4wk

Fler bilder från kampanjen: https://we.tl/t-rEQDHSfmpz

Ämnen

Kategorier


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Relaterat innehåll

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.