Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Varannan kommun saknar en plan för att förverkliga barnkonventionen

    Trots att det bara är ett år kvar till dess att barnkonventionen ska bli lag i Sverige, saknar varannan kommun en plan för hur barnkonventionen ska implementeras. Det visar en kommunenkät som Nätverket för barnkonvention,där Rädda Barnen ingår, har genomfört.

  • En av fyra har känt oro för att barn far illa

    Var fjärde vuxen uppger att de känt oro för att barn i sin närhet far illa. Det visar en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Rädda Barnen. Nu lanserar också Rädda Barnen vägledningen ”Första hjälpen vid oro för ett barn” för att fler vuxna ska känna sig trygga i hur de kan hjälpa ett barn de känner oro för.

  • Om avvisningar av ungdomar till Afghanistan

    Rädda Barnen anser att alla barns egna asylskäl och barnets rättigheter måste beaktas vid asylutredningar. Rädda barnen strävar mot att Sverige i fortsättningen ska avstå från att skicka tillbaka ensamkommande barn om det inte finns ett ordnat mottagande.

  • Barnkonventionen som svensk lag

    Rädda Barnen ställer sig positiv till utredningen som helhet och delar i hög grad de bedömningar och förslag som läggs fram, om att en inkorporering kan komma att stärka barns rättigheter. SOU 2016:19

  • Mosul platsen för nästa flyktingkatastrof

    Inför en annalkande irakisk offensiv mot IS-fästet Mosul vittnar nu Rädda Barnens personal på plats om en begynnande enorm flyktingström. Familjer och större grupper har börjat att - med fara för sitt liv - ta sig ut ur IS-kontrollerade områden trots att vägarna är minerade med hemmagjorda landminor. Mer än 500 000 barn riskerar att fastna i stridsområdet.

  • Låt fler forma framtiden

    Yttrande över betänkandet "Låt fler forma framtiden!" - Demokratiutredningen SOU 2016:5

  • EU-kommissionens förslag till skyddsgrundsförordning

    EU-kommissionens gemensamma asylpaket syftar till att skapa ett likvärdigt och förutsägbart system för skyddsgrunder, mottagande och asylförfarande – oberoende av vilket land man kommer till i EU.

  • EU-kommissionens förslag till asylprocedurförordning

    EU-kommissionens gemensamma asylpaket syftar till att skapa ett likvärdigt och förutsägbart system för skyddsgrunder, mottagande och asylförfarande – oberoende av vilket land man kommer till i EU.

Visa mer