Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Trygga föräldrar ger trygga barn- nu lanserar Rädda Barnen en digital tipsbank för att stötta föräldrar

För att ge vägledning genom det ibland snåriga föräldraskapet, inleder Rädda Barnen en stor satsning på föräldrar. På en digital hub har vi samlat värdefulla råd för att du som förälder ska kunna stötta, vägleda och ställa lagom krav. Från smått till stort, i en vardag som inte tar paus för livet som pågår.

Alla som är föräldrar vet att föräldraskapet ibland kan vara komplicerat. Allt ifrån lite klurigt till nästan övermäktigt. En av utmaningarna är att det inte alltid är självklart vad som är rätt och fel. Föräldrar slits med frågor som: Kan man tjata ”lagom”? Vad gör man om man blir dissad som förälder? Hur säger man på ett bra sätt att det är dags att lägga ifrån sig surfplattan?

Som ett svar på detta har vi på Rädda Barnen skapat en digital samlingsplats med handböcker, intervjuer och filmer som rör barn i förskola och grundskola. På sidan avhandlas ämnen som grooming, skärmtid, stress, kvalitetstid tillsammans och mycket annat, och varje månad publiceras nytt och aktuellt innehåll.

Det är våra psykologer på Rädda Barnens centrum för stöd och behandling som ansvarar för innehållet och vägleder föräldrarna kring smått och stort.

- Som förälder är du den viktigaste personen i ditt barns liv, och du vill ge ditt barn de bästa förutsättningarna för att vara trygg, utvecklas och må bra. Med satsningen vill vi vara någon som alla föräldrar kan vända sig till för att få hjälp med detta, förklarar Sofia Bidö, chef för Rädda Barnens centrum för stöd och behandling.

Är du nyfiken på satsningen? Besök https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/foralder

På Rädda Barnen finns också frivilligverksamheten Föräldratelefonen, en stödlinje bemannad av erfarna föräldrar, dit du kan ringa om du har frågor om ditt barn.

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.