Gå direkt till innehåll
Tänd en egen stjärna för utsatta barn

Pressmeddelande -

Tänd en egen stjärna för utsatta barn

Idag lanserar Rädda Barnen sin julkampanj ”Tänd en stjärna”. Detta är Rädda Barnens första virtuella kampanj som också kommer att stödjas av traditionell reklam i TV, bio och print. ”Tänd en stjärna” bygger på grundidén att vi tillsammans, allmänheten som företag, små som stora, ensam eller i grupp, kan tända en stjärna som symboliserar en bättre framtid för våra barn.

Just nu plågas tusentals barn av svält, krig, våld och fattigdom. För dem kan en stjärna vara skillnaden mellan liv och död. Ju större donation, desto starkare lyser stjärnan och vi kan gemensamt se till att barnen till exempel får tillgång till rent vatten, fler skolor och bättre sjukvård. Engagemang för utsatta barn är ytterst angeläget och på det här viset kan vi alla tillsammans hjälpa till och visa vår omtanke genom att tända en stjärna eller öka lyskraften hos någon annans stjärna. 

Kampanjens mobilapplikation gör Iphone till en virtuell stjärnkikare och via jul.raddabarnen.se kan man se alla stjärnor från samtliga bidragsgivare. På twitter skapas hashtagen #tändenstjärna och även på facebook kommer kampanjen att synas med bland annat en twibbon.

Rädda Barnen hoppas skapa engagemang och uppmärksamhet för stjärnhimlen genom att få idrottslag, kompisgäng, politiker, nyhetsankare, skolor och många många fler bidragsgivare att utmana varandra.

- Genom att tända en stjärna ger man både ett direkt bidrag till att förbättra utsatta barns liv samt visar ett engagemang för frågan. Barnen i Sverige har samma stjärnhimmel som barnen i Mongoliet. Förutsättningarna man har som barn beroende på var man föds är dock vitt skilda. Att tända en stjärna hjälper till att finansiera till exempel ett multifunktionellt tält eller en skola för 180 barn, säger Louise Gauffin Marknads- och Insamlingschef på Rädda Barnen.

Arbetsgrupp Lowe Brindfors
Kund: Rädda Barnen
Kundkontakt: Louise Gauffin/Heléne Malmberg
Projektledare: Johan Öhlin/Anna Laestadius
Produktionsledare: Mikaela Rönnberg
Digital producent: Helena Wård
AD: Rickard Villard
Copywriter: Martin Bartholf
Webdesigner: Ellinor Bjarnolf, David Drew
Original: Jesper Kewenter
Byråproducent film: Marcus Sundqvist, Colony

Arbetsgrupp Scream
Ansvarig planerare: Joakim Regeheim 

Arbetsgrupp Dempsey (sajten)
Projektledare: Sofia Mollander
Utvecklare: Marc Andersson, Dorio Cioran, Victor Ahlm

Arbetsgrupp Monterosa (appen)
Projektledare: Johan Ståhle

Arbetsgrupp Flodell Film (filmen)
Regissör Tomas Jonsgården
Producent Magnus Åkerstedt
Produktionsledare Anna Lundström

För mer information kontakta:
Louise Gauffin, Marknads- och insamlingschef Rädda Barnen tel +46733553555, louise.gauffin@rb.se 

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.