Gå direkt till innehåll
Seminarieinbjudan: Bryr sig EU om romska barn?

Pressmeddelande -

Seminarieinbjudan: Bryr sig EU om romska barn?

Med anledning av det kommande valet till Europaparlamentet anordnar Rädda Barnen en serie seminarier för att lyfta barns rättigheter på EU-nivå. Första seminariet handlar om romska barns rättigheter och vad EU gör, inte gör och borde göra i frågan.

Tid: 18 mars kl 9-12
Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm

Program

  • Thomas Hammarberg, tidigare Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter: Situationen för romska barn i Europa idag, vad EU gör, inte gör och borde göra.
  • Gabriela Alexandrescu, generalsekreterare Rädda Barnen i Rumänien: Rädda Barnens arbete med romska barn i Rumänien – utmaningar och möjligheter.
  • Hans Caldaras, författare och debattör: Romska barns situation i Sverige, ur ett historiskt perspektiv och hur det ser ut idag.
  • Samtal mellan Europaparlamentarikerna Cecilia Wikström (FP) och Anna Hedh (S): Europaparlamentets roll som påtryckare.

Deltagandet i seminariet är kostnadsfritt. Anmälan till carl.lagerqvist@rb.se 

Varmt välkommen!

Rädda Barnens övriga seminarier inför EU-valet kommer att äga rum på samma plats, och samma klockslag den 7 april (fokus på hur EU kan verka för att fler länder inför förbud mot barnaga) och den 22 april (fokus på barnrättsperspektivet i EU:s migrations- och asylpolitik).

Ämnen

Regioner


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33