Gå direkt till innehåll
Helena Thybell, ny generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige
Helena Thybell, ny generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige

Pressmeddelande -

Rädda Barnen presenterar ny generalsekreterare

Helena Thybell presenteras i dag som Rädda Barnens nya generalsekreterare. Helena Thybell har flera års erfarenhet av internationellt arbete, stor vana av att leda i en stor organisation samt av att arbeta i ideell verksamhet. Nu senast kommer Helena Thybell från H&M Group, där hon varit högsta HR-ansvarig.

I dag, den 25 april, presenteras Helena Thybell som ny generalsekreterare för Rädda Barnen i Sverige.

–Det är med stor glädje och entusiasm som jag välkomnar Helena Thybell till tjänsten som generalsekreterare. Hon har ett starkt driv, och en stor erfarenhet från offentlig sektor, civilsamhälle och näringsliv. Styrelsens uppfattning är att Helena Thybell med sin bakgrund och sitt genuina intresse för rättigheter, kommer att tillsammans med medarbetarna, leda och utveckla ett Rädda Barnen som är redo för framtiden, säger Lise Bergh, ordförande för Rädda Barnens riksförbund.

Helena Thybell kommer närmast från en roll som HR-chef för H&M-gruppen med 176 000 anställda. Hon har tidigare arbetat som Global Manager för H&M Foundation, verksamhetschef för Svenska Postkodstiftelsen, programansvarig för Röda Korsets verksamhet i Västafrika samt generalsekreterare för Röda Korsets Ungdomsförbund. Sedan 2013 har hon arbetat för H&M-gruppen.

–Det känns fantastiskt att få arbeta i en organisation som både gör skillnad i Sverige och internationellt. Jag ser fram emot att möta alla kollegor och arbeta tillsammans med dem, för att se till att barns rättigheter respekteras och genomförs. Rädda Barnen har, med sina hundra år av erfarenhet, gjort och gör betydliga insatser. De är alltid först på plats och åker sist därifrån. Organisationen gör dagligen skillnad för barns möjlighet till en trygg uppväxt, oavsett om det är i Jemen, Sverige eller Moçambique, säger Helena Thybell, tillträdande generalsekreterare för Rädda Barnen.

Helena Thybell tillträder formellt den 12 augusti sin nya tjänst som generalsekreterare för Rädda Barnen.

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Presskontakt

Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Presschef 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 07 33 55 34 33
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Rädda Barnens givarservice

Rädda Barnens givarservice

Presskontakt 08-698 90 30