Följ Rädda Barnen

Rädda Barnen öppnar katastroffonden för Filippinerna

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2011 12:33 CET

Rädda Barnen förbereder nu en stor humanitär insats efter översvämningarna i södra Filippinerna, som krävt flera hundra dödsoffer och gjort tusentals personer hemlösa.

Värst drabbade är de bägge städerna Cagayan de Oro och Iligan. Enligt prognoserna ska det komma mer regn i det drabbade området, vilket ökar risken för stora jordskred

-Enligt våra rapporter är majoriteten av dödsoffren barn, som alltid i katastrofsituationer är de mest utsatta och sårbara. De som har överlevt själva ovädret och de efterföljande översvämningarna kommer att vara hungriga, utmattade, och psykiskt upprivna. Vi är särskilt oroade för alla barn som kan ha kommit ifrån sina föräldrar eller familjer,  säger Anna Lindenfors, Rädda Barnens landchef på plats i Filippinerna.

Rädda Barnen har i nuläget personal på plats som förbereder en större insats, och redan under lördagen beslöts att avsätta 500 000 kronor ur organisationens katastroffond för att stötta insatsen.

Rädda Barnen har arbetat i Filippinerna de senaste 30 åren och kan snabbt leverera nödhjälp till de drabbade. Filippinerna drabbas årligen av omkring 20 tropiska stormar och ligger dessutom i ett geologiskt aktivt område där jordbävningar och vulkanutbrott är vanliga.

För mer information eller för att komma i kontakt med Anna Lindenfors, ring Rädda Barnens presstjänst 08-692 90 90


Ge en gåva till Rädda Barnens katastroffond:
- Via webb: www.raddabarnen.se/katastroffonden

- Via sms: skicka 10KATASTROF (10 kr) eller KATASTROF (50 kr) eller BARN (200 kr) till 72950
- Via Plus-/bankgiro: 902003-3. Ange "katastrof".

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube