Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny vårkollektion med 40-års jubilerande 10-gruppen och Lotta Ruboms &-tecken

Rädda Barnens webbshop – Design för barns rättigheter lanserar under våren flera nya spännande samarbeten. Flera av designföremålen är specialutgåvor och exklusivt framtagna för Rädda Barnen. 10-gruppen med sina karaktäristiska mönster och Lotta Rubom handgjutna & -tecken är några av produkterna. Totalt 10 nya intressanta designsamarbeten finns för försäljning från och med 6 mars.

– Vi är jättestolta över att få presentera vårt senaste designsamarbete i form av legendariska 10-gruppen. Vi är mycket glada över att de, året då de firar 40-års jubileum, också passar på att bidra till barns rättigheter. En annan nykomling är Lotta Rubom som specialdesignat sitt &-tecken med våra Love&Play ord, säger Louise Gauffin, Marknads- och Insamlingschef på Rädda Barnen.

10-gruppen
10-gruppen bildades 1970 av tio formgivare som ville erbjuda något annat än de trista, i deras tycke, utbud av inredningstextil och slentrianmässiga mönsterflora som då präglade marknaden. Målsättningen har hela tiden varit att själva kunna följa och styra hela processen från mönsterskiss till färdigt tyg i butiken, vilket de lyckats väl med alltsedan starten. Första kollektionen kom 1972 och under åren som gått har 10-gruppen presenterat ett 30-tal framgångsrika kollektioner med mer än 700 producerade tyger och tapeter. Idag utgörs gruppen av tre medlemmar, Ingela Håkansson, Birgitta Hahn och Tom Hedqvist.

Många Rums & -tecken, design Lotta Rubom
Att få skapa har alltid varit en naturlig del av Lotta Ruboms liv. Hon började redan som tonåring att lyckosamt sälja sina tidiga alster i form av drivved. Därefter har hon utbildat sig vid flertalet konstskolor, arbetat som illustratör under många år och driver idag familjeföretaget Många Rum.
– Känns jättekul att få göra en specialdesignad version av mitt &-tecken, som jag vurmar extra mycket för och som har blivit omåttligt populär på sistone, till Design för barns rättigheter. Jag är väldigt stolt över att mina produkter finns med bland Rädda Barnens sortiment, säger Lotta Rubom.

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och i åtta regioner runt om i världen. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

http://www.raddabarnen.se

Presskontakt

Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Presschef 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 07 33 55 34 33
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Rädda Barnens givarservice

Rädda Barnens givarservice

Presskontakt 08-698 90 30