Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Maria Schillaci föreslås bli ny ordförande för Rädda Barnen

Idag presenteras förslaget till ny riksstyrelse inför Rädda Barnens riksmöte 2022. Nuvarande ordförande Jens Orback önskar inte kandidera för omval. Valberedningen föreslår att Maria Schillaci väljs till ny ordförande. Anders Ferbe föreslås som vice ordförande.

– Jag är mycket glad över att presentera Maria Schillaci som förslag till ny ordförande för Rädda Barnen. Maria har en mycket lång och gedigen erfarenhet av att stärka barnets rättigheter och minska dess utsatthet, säger valberedningens ordförande Ewa Back.

Maria Schillaci är legitimerad psykolog och barnpsykolog. Hon är verksam sedan 20 år inom BUP, förskola och skola samt för barnets rättigheter nationellt och internationellt. Maria har arbetat som tf verksamhetsledare för Rädda Barnens Centrum för stöd och behandling, som programchef på Ecpat Sverige och på Barnafrid – nationellt kunskapscentrum om våld mot barn. Hon är distriktsordförande för Rädda Barnen i Västmanland och valdes in som ledamot i Rädda Barnens riksstyrelse 2020.

– Jag är väldigt hedrad över att valberedningen nominerat mig som ordförande. Precis som när organisationen grundades 1919 har vi nu ett krig i Europa. Det Rädda Barnen gjorde då gör vi också nu; att hjälpa barn i krig och katastrof, i Sverige och i världen. Jag är stolt över det fantastiska arbete som medlemmar, volontärer, anställda samt våra partners gör, och det är en ära att få möjlighet leda Rädda Barnen in i framtiden, säger Maria Schillaci.

Utöver Maria Schillaci föreslår valberedningen att följande ledamöter väljs till riksstyrelsen för perioden 2022 – 2024:

Anders Ferbe (Huddinge), vice ordförande, nyval

Henrik Allfram (Arild), ledamot, nyval
 
Negin Amirekhtiar (Kista), ledamot, nyval

Josephine Bladh (Göteborg), ledamot, omval

Monica Burman (Umeå), ledamot, omval

Lars Heikensten (Stockholm), ledamot, nyval

Terje Johansson (Göteborg), ledamot, nyval

Sabil Khan (Spånga), ledamot, nyval

Sofia Myrevik (Saltsjö-Boo), ledamot, nyval

Monica Selin (Sjuntorp), ledamot, omval

Ingela Schmidt (Solna), ledamot, omval

Rädda Barnens riksmöte äger rum 23-25 september 2022. Ombud från hela landet samlas för att välja ny riksstyrelse och fatta beslut om inriktningen för de kommande två årens verksamhet.

Ämnen

Kategorier


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.