Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Jens Orback föreslås bli ny ordförande för Rädda Barnen

Idag presenteras förslaget till ny riksstyrelse inför Rädda Barnens riksmöte i höst. Nuvarande ordförande Lise Bergh har efter två mandatperioder avböjt omval. Valberedningen föreslår att Jens Orback väljs till ny ordförande.

- Jens Orback är mångårig medlem i Rädda Barnen och har den bredd av erfarenheter och kompetenser som krävs för att bli en framgångsrik ordförande för vår medlemsrörelse. Barnkonventionen är numera svensk lag men det betyder inte att vårt arbete är färdigt. Med Jens som ordförande fortsätter vi att vara en stark röst för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda, säger valberedningens ordförande Marianne Omne Pontén.

Jens Orback är VD för Global Challenges Foundation. Han har tidigare varit verksam som journalist, programledare och författare. 2004 – 2006 var han minister (S) med ansvar för bland annat integrations- och jämställdhetsfrågor. Under tio år var han generalsekreterare för Olof Palmes Internationella Center.

- Jag är både glad och hedrad av valberedningens nominering. Med barnkonventionen i ryggen vill jag vara med och stärka barnens rätt var än i världen de befinner sig. Och precis som vår grundare sa måste vi då också vara med och utveckla de samhällen de växer upp i, säger Jens Orback

Utöver Jens Orback föreslår valberedningen att följande ledamöter väljs till riksstyrelsen för perioden 2020 – 2022:

Madeleine Sultan-Sjöqvist (Uppsala), vice ordförande, nyval

Cecilia Abrahamsson (Stockholm), ledamot, omval

Lars Axelsson (Danderyd), ledamot, omval

Josephine Bladh (Göteborg), ledamot, nyval

Monica Burman (Umeå), ledamot, omval

Anders Ferbe (Huddinge), ledamot, omval

Oliwer Karlsson (Malmö), ledamot, omval

Raymond Mankowitz (Stockholm), ledamot, omval

Ingela Schmidt (Solna), ledamot, omval

Monica Selin (Sjuntorp), ledamot, omval

Rädda Barnens riksmöte äger rum 11 – 13 september i Norrköping. Ombud från hela landet samlas för att välja ny riksstyrelse och fatta beslut om inriktningen för de kommande två årens verksamhet.

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33