Gå direkt till innehåll
​Designjulmarknad för barn på flykt

Pressmeddelande -

​Designjulmarknad för barn på flykt

Den tredje advent är det dags för Marabouparkens årliga designjulmarknad för barn på flykt. Välkända formgivare ställer ut sina senaste kollektioner tillsammans med nya kreatörer och studenter från Konstfack/Stockholms konstskolor. Helgen bjuder också på livemusik, julpyssel för barn och chokladhjul med löpande storvinster.

Sprudlande julstämning väntar på Marabouparkens Designjulmarknad! Den tredje advent intar ett femtiotal formgivare, konstnärer och designers konsthallen med sina senaste kreationer. Här finner du inspiration, oväntad design och frestande julklappar. Bland årets utställare hittar du Livstycket, BaKaDish, Saved&Remade, Fränt med flera.

Under julmarknaden gästas vi av framträdanden från Sundbybergs Musikskola och Monsterklubben bjuder på textilt pyssel för alla barn som tittar förbi mellan kl. 11-15 lördag och söndag. Konsthallens restaurang Parkliv serverar egen äppelglögg, nygräddad julfika och en lunchmeny för både stora och små. Hela helgen scratchar DJ Zabina fram samtida julflugor och hits från förr. Du kan också pröva lyckan i julmarknadens Chokladhjul.

– Designjulmarknaden har blivit en kär jultradition på konsthallen. Inte bara sammanför den konstnärer, formgivare och musiker, tillsammans med våra besökare är julmarknaden samtidigt ett tillfälle där vi gemensamt samlar för barn på flykt runt om i världen, säger Bettina Pehrsson Konsthallschef på Marabouparken.

Marabouparkens Designjulmarknad är ett samarbete med Rädda Barnen. Här bidrar besökarna till en gemensam insamling för barn på flykt där varje entré är till förmån för Rädda Barnens arbete.

– 35 miljoner barn är på flykt i världen idag. Rädda Barnen arbetar på plats i katastrofområdena, längs flyktvägarna och här i Sverige. För att vårt arbete ska kunna fortgå och vi ska kunna hjälpa ännu fler barn så behövs människor som stöttar vårt arbete. Marabouparkens julmarknad är ett bidrag till att göra världen lite bättre för barn på flykt, säger Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin.

För dem som vill ge en större julklapp till Rädda Barnen så finns det även i år en insamling som börjar innan Designjulmarknaden och som pågår till slutet av januari 2017. Där kan besökare, utställare och andra frivilliga ge ett extra bidrag till Rädda Barnen. Länk till insamlingen

Medverkande utställare: BaKaDish, Brusewtiz Design, Cherryontop, Frau Furtenbach, Fränt, Gluatt, Bella Gonzales, Anna Grape, Joanna Gunther, Susanne Gyhlenius, Imi form, Including me, Jajadesign, Jenny Larsson, Lena, Larsson Design, Anna Lindsten, Livstycket, MadebyEssmoo, Material Girl, Minimocks, Veronica Nord, Lisa Notman, Annika Olsson, Åsa Polfjärd, Malin Rosenqvist, Karin Rönmark, Saved&Remade, Anna Snellman, Sparv, StudioTier, Kristina Söör, Verdandi, Våga Se Konstklubb, Annika Wallin, Anneli Westman, Yvles, Emelie Östergren m.fl.

Flera av årets utställare tar kort och Swish men för att vara på den säkra sidan så kan det vara bra att ta med kontanter.

Evenemanget på Marabouparken konsthalls webbsida

Restaurang Parklivs webbsida

Läs mer om Rädda Barnens arbete för barn på flykt

Instagram: #Designjulmarknad

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33