Gå direkt till innehåll
Årets julklapp: INGENTING

Pressmeddelande -

Årets julklapp: INGENTING

Idag lanserar Rädda Barnen sin julkampanj Årets julklapp: INGENTING.  Kampanjen går ut på att erbjuda en livsavgörande julklapp till alla som redan har allt. Mottagaren får ingenting men det kan betyda allting för barn i utsatthet. Det kan vara skillnaden mellan liv och död.

Årets julklapp är INGENTING, men nyfödda barn i Indien får livsviktig hälso- och sjukvård under sitt första levnadsår, barn i flyktingläger får genom lek hjälp att bearbeta sina upplevelser, barn som utsatts för övergrepp i Zanzibar får hjälp och stöd dygnet runt. Eller så får barn i krigs- och katastrofdrabbade länder möjlighet att gå i skolan.

Just nu plågas miljontals barn av svält, krig, våld och fattigdom. För dem kan årets julklapp INGENTING betyda allting. Det kan vara skillnaden mellan liv och död. För många här i Sverige är livssituationen helt motsatt och det är vanligt att vi uttrycker vår stress över att tänka ut vad vi ska ge i julklapp till den som har allt.

De allra flesta av oss ser fram emot julen med glädje och förväntan. Vi drömmer om ledighet, umgänge, god mat och inte minst barnen drömmer om besök av jultomten. Men så är det inte för alla barn.

Just nu pågår ofattbart många humanitära kriser samtidigt. Genom att du ger en julklapp som innehåller INGENTING för dig men som kan betyda allting för utsatta barn, i Sverige och i världen, kan du vara med och bidra till att förbättra barns liv och göra verklig skillnad, säger Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin.

Varje år köper svensken julklappar för tusentals kronor. Rädda Barnens önskemål är framförallt att ge ett alternativ i den omfattande julkonsumtionen.

För mer information kontakta:

Åsa Tuvenvall, Projektledare Rädda Barnen tel 0733 58 66 54, asa.tuvenvall@rb.se
Victoria Nordansjö, PR ansvarig Rädda Barnen tel 0709 815801, victoria.nordansjo@rb.

Relaterade länkar

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.