Följ Rädda Barnen

Årets julklapp: INGENTING

Pressmeddelande   •   Nov 12, 2014 08:30 CET

Idag lanserar Rädda Barnen sin julkampanj Årets julklapp: INGENTING.  Kampanjen går ut på att erbjuda en livsavgörande julklapp till alla som redan har allt. Mottagaren får ingenting men det kan betyda allting för barn i utsatthet. Det kan vara skillnaden mellan liv och död.

Årets julklapp är INGENTING, men nyfödda barn i Indien får livsviktig hälso- och sjukvård under sitt första levnadsår, barn i flyktingläger får genom lek hjälp att bearbeta sina upplevelser, barn som utsatts för övergrepp i Zanzibar får hjälp och stöd dygnet runt. Eller så får barn i krigs- och katastrofdrabbade länder möjlighet att gå i skolan.

Just nu plågas miljontals barn av svält, krig, våld och fattigdom. För dem kan årets julklapp INGENTING betyda allting. Det kan vara skillnaden mellan liv och död. För många här i Sverige är livssituationen helt motsatt och det är vanligt att vi uttrycker vår stress över att tänka ut vad vi ska ge i julklapp till den som har allt.

De allra flesta av oss ser fram emot julen med glädje och förväntan. Vi drömmer om ledighet, umgänge, god mat och inte minst barnen drömmer om besök av jultomten. Men så är det inte för alla barn.

Just nu pågår ofattbart många humanitära kriser samtidigt. Genom att du ger en julklapp som innehåller INGENTING för dig men som kan betyda allting för utsatta barn, i Sverige och i världen, kan du vara med och bidra till att förbättra barns liv och göra verklig skillnad, säger Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin.

Varje år köper svensken julklappar för tusentals kronor. Rädda Barnens önskemål är framförallt att ge ett alternativ i den omfattande julkonsumtionen.

För mer information kontakta:

Åsa Tuvenvall, Projektledare Rädda Barnen tel 0733 58 66 54, asa.tuvenvall@rb.se
Victoria Nordansjö, PR ansvarig Rädda Barnen tel 0709 815801, victoria.nordansjo@rb.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube