Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Helle Thorning-Schmidt ny internationell CEO

Den förre statsministern i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, har blivit utsedd till ny CEO för att leda internationella Rädda Barnen i London. Rädda Barnens organisationer runt om i världen arbetar tillsammans för att försöka förändra framtiden för de mest utsatta barnen.

Helle Thorning-Schmidt ledde det danska socialdemokratiska partiet från 2005 och utsågs till premiärminister i spetsen för en koalitionsregering under 2011, en position hon innehade till 2015. Hennes breda erfarenhet av samarbete och effektivt ledarskap kommer att hjälpa till att driva internationella Rädda Barnen framåt för att uppnå våra ambitioner för barn.

– Vi är mycket stolta över att ha fått Helle Thorning-Schmidt som ny internationell CEO för Rädda Barnen. Hon har initierat och hanterat betydande nationella och globala frågor, bland annat ett stort fokus på barns skydd, rättigheter och utveckling. Helle Thorning-Schmidts erfarenhet och kapacitet kommer att vara en stor tillgång och jag tror att hon kommer spela en avgörande roll för att öka vår påverkan och leverera verkliga förbättringar för barn, säger Inger Ashing, styrelseordförande för Rädda Barnen i Sverige.

Läs mer om internationella Rädda Barnens arbete här: https://www.savethechildren.net/about-us.

Ämnen

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.