Gå direkt till innehåll
Virtuell kram från designertröja bland årets klappar från Rädda Barnen

Pressmeddelande -

Virtuell kram från designertröja bland årets klappar från Rädda Barnen

Strumpor med kameler som väcks till liv framför dig i vardagsrummet och en tröja designad av Bea Åkerlund som ger dig en kram. Det är några av de nya virtuella tillskotten i Rädda Barnens julklappsshop med framtidshopp. I år satsar man nämligen på klappar som inte bara är roliga att ge och att få, utan som faktiskt också visualiserar hjälpen som barn i Sverige och världen över faktiskt får.

Nu gör Rädda Barnen det ännu roligare att ge goda klappar genom att introducera AR-gåvor – virtuella klappar som kan upplevas i 3D via mobilen. AR, som står för augmented reality, är ett vanligt fenomen i sociala medier, där man förstärker verkligheten med animationer eller grafik genom mobilkameran. Tanken är att gåvorna ska symbolisera olika delar av Rädda Barnens verksamhet.

-Efter ett oerhört turbulent 2021 har goda klappar aldrig varit viktigare. Vår förhoppning är att dessa klappar som gör gott, och som man faktiskt kan ha roligt med tillsammans, även kan fungera som samtalsstartare. Med dessa gåvor kan vi göra det bli lättare att prata om väldigt tunga frågor och samtidigt kan vi visa att det går att göra stor skillnad med relativt små medel. Och det behövs - barn runtom i Sverige och världen är idag i stort behov av framtidshopp”, säger Caroline Thunved, Kommunikation- och insamlingschef på Rädda Barnen.

Det finns fyra olika AR-gåvor att välja bland som kostar från 99 – 249 kr. Bland de mjuka klapparna finns en trygghetströja, designad av Bea Åkerlund, som ger mottagaren en kram, ett par kunskapsstrumpor med kamelmotiv och ett par hjälpande händer i hjälpande vantar som visar att du inte är ensam. Dessutom finns en kokbok med livsviktig näring som får barn att växa.

-Många av världens barn, en hel generation i flera länder, lever under helt ohållbara förhållanden – 5,7 miljoner barn under fem år befinner sig på randen till svält, och ytterligare 13 miljoner barn under 18 år upplever akut hunger. Det är vårt uppdrag att rädda så många barn vi bara kan – att ge dessa barn trygghet och förbättrade framtidsutsikter. Därför är de här klapparna så mycket större än bara en julgåva, varje gåva gör verkligen enorm skillnad”, fortsätter Caroline Thunved på Rädda Barnen.

Exempel på vad bidragen räcker till:

  • 200 kr räcker till mat i fem dagar till ett barn på flykt
  • 220 kr räcker för ett vinterpaket bestående av varma skor och vinterjackor för fyra barn
  • 305 kr räcker till näringsrik mat i två veckor till en familj på sex personer
  • 1 222 kr räcker till att en familj får tält, köksutrustning, filtar och varma kläder för att överleva vintern

Om klapparna:

Trygghetströja designad av Bea Åkerlund, 249 kr
Trygghetströjan skyddar barn i krig och katastrofer, stoppar barnarbete och ger stöd till barn som varit med om svåra upplevelser. Det här är en gåva för framtiden - för att trygga barn blir trygga vuxna.

Kunskapsstrumpor, 99 kr
Kunskapsstrumporna ger barn utbildning, oavsett var i världen de bor. Där barnen inte kan komma till skolan, tar vi med skolan till barnen – ibland med ett helt skolbibliotek lastat på en kamel om det behövs. Det här är en gåva för framtiden – för att barn med kunskap blir kloka vuxna.

Livets kokbok, 199 kr
Livets kokbok ger små barn mat, näringsbehandling och rent vatten, så att de överlever, orkar leka och gå i skolan. Det här är en gåva för framtiden – för att friska barn växer upp och förändrar världen!

Aldrig-ensam-vantar, 149 kr
Aldrig-ensam-vantarna skyddar barn i Sverige mot våld och övergrepp och ser till att de som drabbats får stöd och behandling. Det här är en gåva för framtiden – för att trygga barn blir trygga vuxna.

AR-klapparna finns att hitta här: https://www.raddabarnen.se/stod-oss/ar/shop/

Högupplösta bilder och demo-filmer: https://www.dropbox.com/sh/me1wf1as7zpiwwx/AAD2ZEDg90UDul_Hzj3Yqo-La?dl=0Ämnen

Kategorier


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.