Gå direkt till innehåll
Var #ORÄDD med Rädda Barnen

Pressmeddelande -

Var #ORÄDD med Rädda Barnen

I dag lanserar Rädda Barnen sin kampanjfilm inför Almedalen. Filmen är en del av kampanjen #orädd. I filmen läser barn upp statsministerns tal från medborgarplatsen som hölls i september 2015. Sen dess har såväl regeringen som stora delar av oppositionen svängt. Nu kräver Rädda Barnen sina orädda politiker tillbaka.

– Med filmen tar vi statsministern på orden och påminner om vad som sades i september 2015. Sedan dess har det skett en enorm omsvängning. Därför måste vi påminna politikerna om vad de faktiskt har sagt att de står för, säger Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin.

Den sjätte september 2015 höll statsminister Stefan Lövfen ett tal på Medborgarplatsen i Stockholm. Han pratade då om ett Europa som inte skulle bygga murar. Han lovade ett Sverige som skulle stå upp för människor på flykt. Sedan dess har regeringen med Stefan Löfven i spetsen valt en helt annan riktning. Nu ger Rädda Barnen alla en möjlighet att läsa upp statsministerns tal och själva publicera det.

- Vi behöver få tillbaka våra orädda politiker. Låt det talade ordet gälla, säger Elisabeth Dahlin.

För att komma till sidan och se filmen klicka här: www.rb.se/oradda-politiker

För att komma till Rädda Barnens seminarier under Almedalsveckan: https://www.facebook.com/events/1632432007073536/

För att komma i kontakt med Rädda Barnens presstjänst: 08-6989090. 

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.