Gå direkt till innehåll
Michelle, Afeni och Hassan testar den nya studion i House of Tensta. Foto: Tuan Nguyen/Rädda Barnen
Michelle, Afeni och Hassan testar den nya studion i House of Tensta. Foto: Tuan Nguyen/Rädda Barnen

Pressmeddelande -

Tim Bergling Foundation och Rädda Barnen öppnar musikstudio för unga

Idag den 24 augusti, öppnar Rädda Barnen och Tim Bergling Foundation en studio i fritidsgården House of Tensta i Blå huset. Syftet är att, genom musikskapande och kreativitet, proaktivt främja ungas psykiska hälsa och skapa en meningsfull fritid. 

Med satsningen Create Sessions For A Better Day, vill initiativtagarna skapa en mötesplats där unga deltagare i åldern 13–18 år får skapa musik, filmer och annat kreativt innehåll tillsammans med anställda ledare. Ungdomarna kommer få stöd i den kreativa processen och med de utmaningar som kommer upp under projektets gång.

- Genom att skapa trygga, kreativa mötesplatser hoppas vi att unga kan få uttrycka sina känslor, utvecklas och stärkas. Här kan de också skapa positiva relationer med trygga vuxna ledare, vilket vi vet efterfrågas idag, förklarar Helena Thybell, generalsekreterare Rädda Barnen.

- Studion har utrustats med bra professionell musikutrustning och teknik, och designats av Jens Eklund, som formgivit Aviciis studio. Satsningen är långsiktig. Tensta är vår första studio, vi planerar sedan att bygga fler studios på andra orter i Sverige. Målsättningen är att erbjuda en plats och möjlighet att upptäcka och lära känna sina kreativa sidor och styrkor, och på det sättet ”tända en gnista” till ett ökat självförtroende, säger Klas Bergling, grundare av Tim Bergling Foundation.

  Det var under konserten Together For A Better Day – en konsert för ungas psykiska hälsa, (Avicii Arena 1 december 2021) som satsningen på musikstudios presenterades. Studion i Blå Huset är först ut.

  Rädda Barnens arbete inom psykisk hälsa:
  https://www.raddabarnen.se/vad-vi-gor/barn-i-sverige/ungas-psykiska-halsa/

  Om samarbetet- Tim Bergling Foundation och Rädda Barnen
  Psykisk ohälsa är en av våra största folkhälsosjukdomar som också drabbar barn och unga. Under 2021 inledde Rädda Barnen och Tim Bergling Foundation ett samarbete för att genom förebyggande åtgärder och tidiga insatser, främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa.
  Projektet Create Sessions for a better day startade genom att Tim Bergling Foundation genomförde en stor undersökning kring vad som är viktigt för unga idag. I undersökningen ställdes frågan: Vad behöver du som är ung ”for a better day”? Många svarade att de ville ha ett större utbud av fritidsaktiviteter, samt vuxna att prata med. Med projektet Create Sessions For A Better Day är syftet att spegla dessa behov, och erbjuda meningsfulla, kreativa fritidsaktiviteter som skapar gemenskap. Detta ska ske genom att arbeta relationsbyggande med vuxna som skapar trygga samtal och rum, samt bidrar till en ömsesidig dialog.

  Ämnen

  Kategorier


  Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

  Följ oss på:

  Twitter

  Facebook

  Kontakter

  Rädda Barnens pressjour

  Rädda Barnens pressjour

  Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
  Anne Thorngren

  Anne Thorngren

  Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
  Åsa Runström Awad

  Åsa Runström Awad

  Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
  Oskar Kollberg

  Oskar Kollberg

  Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

  Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

  Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

  Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

  -som respekterar och värdesätter varje barn.
  -som lyssnar till – och lär av – barn
  -som ger varje barn framtidstro och möjligheter.