Gå direkt till innehåll
Tidningen Barn i ny tappning

Pressmeddelande -

Tidningen Barn i ny tappning

Rädda Barnens medlemstidning och Sveriges största barnrättsmagasin satsar på ny form. Chefredaktör Sophie Arnö och Art Director Pompe Hedengren har tillsammans med tidningens skribenter och fotografer arbetat för att tidningen Barn ska bli ännu bättre.

-          Vårt mål har varit att hitta en tydligare grafisk identitet med ett starkare och personligare uttryck, säger chefredaktör Sophie Arnö.

Den nya formen har skapats av Pompe Hedengren, som efter Konstfack var Art Director på Dagens Nyheter i fem år. Sedan dess har han bland annat designat Vi, BLM, Kollega, och Resumé.

-          Även i fortsättningen satsar vi på innehåll med bland annat längre välskrivna intervjuer och reportage. Vi ger också stor plats åt bildjournalistik av några av Sveriges bästa illustratörer och fotografer.  Ambitionen är att väcka engagemang och att ge röst åt en grupp som annars sällan kommer till tals i media: barnen, fortsätter Sophie Arnö. 

Tidningen Barn har en upplaga på 124 200 ex och nominerades förra året till Tidskriftspriset i kategorin "Bästa populärvetenskapliga tidskrift" i kategorin populärpress över 50 000 ex.

Nya numret kommer ut den 9 september och har tema barnfattigdom.

Ur innehållet:

"Just detta att barnfattigdomen kommer nära gör att vi också värjer oss. Fattigdom är förknippad med skam, inte bara för dem som drabbas utan också för alla ansvariga. Och vem är inte det, om inte politiskt så moraliskt?"  Psykologen Per Naroskin om varför det är så känsligt att prata om barnfattigdom i Sverige.

"Vi har länge diskuterat hur vi ska underlätta för familjer som lever i social utsatthet. . .Ytterst skulle jag vilja göra något åt socialbidraget."  Finansminister Anders Borg (M) i stor intervju.

"Det finns alltid en annan Kristian Lundberg bakom den person som nu uppträder i världen, med självsäkerhet  och med orden som sällskap." Kritikerrosade och prisbelönte författaren Kristian Lundberg om att växa upp i fattigdom.

"Klassresan. Man tänker sig den som att åka från ett ställe och kliva av på ett annat där du har det bättre. Men det är ju inte så. På det nya stället finns allt det där som drev dig dit, men du känner dig inte hemma." Leif GW Persson, kriminolog och bästsäljande författare kämpar fortfarande med sin bakgrund.

Ladda ner tidningen här.

För prenumeration: kontakta Barbro Fredriksson barbro.fredriksson@rb.se eller 08-698 92 59

För mer information: kontakta Rädda Barnens presstjänst 08-698 90 90 eller press@rb.se

Relaterade länkar

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.