Gå direkt till innehåll
Sommarens viktigaste läsning – Rädda Barnens antologi ”Bryt barnfattigdomen!” skickas till politiker över hela landet

Pressmeddelande -

Sommarens viktigaste läsning – Rädda Barnens antologi ”Bryt barnfattigdomen!” skickas till politiker över hela landet

Inför valet 2014 lanserar Rädda Barnen antologin ”Bryt barnfattigdomen! – nio röster om barns rätt till likvärdiga uppväxtvillkor”. Rädda Barnen vill med antologin påminna politiker och andra beslutsfattare om vikten av att bryta utanförskapet, och uppmana dem att föra upp barnfattigdom på den politiska dagordningen.

I antologin har politiker, debattörer och opinionsbildare gett sin syn på vad som krävs för att bryta barnfattigdomen. Dessutom berättar Jackie Ferm, aktuell med boken ”Rövardotter”, och Kristoffer Johansson, ordförande i Unga KRIS, om sina erfarenheter av ekonomisk utsatthet, hur det har påverkat dem och vilket stöd de hade önskat av vuxenvärlden.

”Jag förstår än idag inte hur så många människor runt omkring, allt från grannar till socialassistenter, bara stod och såg på medan vår familj sjönk allt längre ner i avgrunden.”
Jackie Ferm, ur Rädda Barnens antologi ”Bryt barnfattigdomen! – nio röster om barns
rätt till likvärdiga uppväxtvillkor” 2014

I möten med regional- och kommunpolitiker, som fattar många av de beslut som rör barns och ungas vardag, kommer Rädda Barnens medlemsrörelse att lämna över antologin. Den kommer även att skickas till riksdagsledamöter.

- För många barn som lever i socioekonomisk utsatthet är sommaren den svåraste tiden på året. En del barn i Sverige lever under så begränsade ekonomiska villkor att det påverkar stora delar av deras liv; deras utbildning, fritid och hälsa. Det behövs kraftfulla åtgärder för att ge alla barn rätt till likvärdiga uppväxtvillkor. Rädda Barnens mål är att barnfattigdom ska prioriteras av alla politiker inför valet 2014, säger Inger Ashing, ordförande Rädda Barnen.

Medverkande i ”Bryt barnfattigdomen – nio röster om barns rätt till likvärdiga uppväxtvillkor” är:

Kristoffer Johansson, ordförande Unga KRIS

Jackie Ferm, studerande och författare

Maria Larsson, (KD) barnminister

Stefan Löfven, (S) partiledare

Anna König Jerlmyr (M) socialborgarråd Stockholm Stad

Tobias Baudin, förste vice ordförande LO

Behrang Miri, samhällsdebattör

Maria Ludvigsson, ledarskribent SvD

Nima Sanandaji, skribent och analytiker

Mer information om ”Bryt barnfattigdomen! – nio röster om barns rätt till likvärdiga uppväxtvillkor” hittar du på www.raddabarnen.se/barnfattigdom

Relaterade länkar

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.