Gå direkt till innehåll
Sköna sprattelfigurer och tidlösa läderkorgar

Pressmeddelande -

Sköna sprattelfigurer och tidlösa läderkorgar

Design för barns rättigheter

Höstkollektion hos Rädda Barnen med nya exklusiva samarbeten

Stilrena läderkorgar från Klong, fantasifulla sprattelfigurer av Linn Mork och ljusstakar i högklassisk design från Skultuna är några av de nya produkterna i höstens kollektion som är särskilt framtagna för Rädda Barnens webbshop – Design för barns rättigheter. Från högaktuella Missoni kommer en annan spännande nyhet - en färgstark och värmande pläd för kyliga höstkvällar.

Alla produkter är handplockade för att få den bästa mixen i webbshopen.  Totalt finns 27 nya spännande designprodukter till försäljning från och med den 24 oktober på www.raddabarnen.se/shop

-  I Rädda Barnens webbshop är vi måna om att hitta nya aktuella produkter och designers som sticker ut – vågar gå sin egen väg.  Det är viktigt för oss att designern har en tanke bakom sin produkt men också ett genuint engagemang för utsatta barn. Jag tycker att vi fått till den rätta mixen i höstens kollektion med både klassiska och fantasifulla produkter, säger Victoria Nordansjö, PR-ansvarig Rädda Barnen.

Poppy - en fin liten korg
Poppy är en tidlös läderkorg med fantastiska mässingsdetaljer designad av Lisa Hilland för Klong. Den är perfekt att använda till förvaring av till exempel scarves, smycken, nycklar och andra värdesaker. Poppy levereras som ett platt stycke Tärnsjö läder av högsta kvalité och monteras med specialdesignade mässingsskruvar. Tanken bakom designen är att med en enkel konstruktion göra ‘mycket av lite’. På så sätt är Poppy smidig att frakta samtidigt som materialen gör den långsiktigt hållbar – Poppy åldras med patina och blir bara vackrare med tiden.

Lisa Hilland har en examen från Central St Martins College of Art and Design. Efter tio års yrkeserfarenhet i London startade hon sin egen designstudio i Sverige. Hennes mönster och formgivning har ofta en modern, estetisk och poetisk twist och tillsammans med kvalitetshantverk blir resultatet vackra ting som är gjorda för att hålla.

-  Barns rättigheter är något som jag särkilt brinner för och vi måste alla hjälpas åt. Kan min design bidra till att barn får det bättre så blir jag oerhört stolt över det säger Lisa Hilland, designer av Poppy för Klong.

 Klong bildades av Eva Hjertberg och Jonas Bohlin år 2005. Deras vision är att utveckla och skapa föremål där funktion, material och form sammanflätas till något värdefullt och med respekt för miljön och människan.

Jumping freaks av Linn Mork
Linn Mork har exklusivt lanserat en ny sprattelfigur för Rädda Barnen – Jumping freaks. Med inspiration från gamla skolplanscher har Linn tagit fram surrealistiska, galna djurkombinationer som man kan klipper ut och sätter ihop till en traditionell sprattelgubbe. Linns tanke var att göra en rolig dekorativ sak som är kul för både vuxna och barn. För Rädda Barnen har Linn tagit fram en djurkombination av en giraff, pingvin, zebra och fladdermus. Prova själv - vi kan lova att det blir en kul, galen och annorlunda figur.

Linn Mork är utbildad på Beckmans Designhögskola, och är en ny designer hos Rädda Barnen. Hon har valt att jobba främst med Grafisk Form. Vika, forma och illustrera har varit betydelsefulla ledord sedan hon avslutade sin utbildning.

Kin mässingsljusstakar - vacker trio från Skultuna
För Rädda Barnen har Skultuna tagit fram ett unikt set om tre ljusstakar där alla tre har en individuell form. En av ljusstakarna har en utsida av svart pulverlack med insidan i blankpolerad mässing. Ljusstakarna är en vacker trio där det moderna mattsvarta möter högpolerad klassiskt mässing och alla tre med fantastiska sken tack vara de välpolerade insidorna. Serien är designad av den internationellt framgångsrika designerstudion Claesson Koivisto Rune.

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX 1607. I över i över fyra sekler har Skultuna tillverkat föremål av högsta kvalitet för både vardag och fest. Bruket ligger kvar på exakt samma ställe i Västmanland. Skultunas idé är att tillverka föremål av högsta internationella kvalitet och att skapa morgondagens antikviteter för kommande generationer.

Missoni
Nytt till hösten i Rädda Barnens webbshop är också ett samarbete med Missoni. Vi har valt att fokusera på en produkt till att börja med och vad kan inte vara mer passande än en värmande pläd för ruggiga höstkvällar. 

Efter snart 60 år är framgångssagan Missoni fortsatt en ren familjehistoria. Få modehus har lika tydlig identitet som Missoni med sina stickade ränder och i höst är Missoni särskilt aktuell för den svenska publiken då vi återfinner deras produkter, inte bara hos Rädda Barnen, utan också i samarbete med klädkedjan Lindex.

Ytterligare produktsläpp på www.räddabarnen.se/shop

Burkar Babuschka av Monika Förster, ljusslinga Happylights, kalender från UrbanCal, fotogenlampa "Patina" från Klong, vas "Fanny" från Klong, pläd från Missoni, illustration The World Localgraphics, lampa Plug Ateljé Lyktan, glas från iittala, julstjärna av Pia Wallén, tennarmband från Snåret, silverhalsband med djurmotiv från Tivoli design, skinnarmband AnnLouise Landelius A.L.L. , miniprints från Mini Empire, kudde från ”Littlephant”, leksaker från OMM Design, bricka och glasunderlägg från Rosenhof Art Factory, Moln (mobil)i hönsnät från Magis.

Produktfakta

”Poppy” för Klong
Korg i läder från Tärnsjö garveri
Färg: Exklusiv mörkgrön färg för Rädda Barnen
Storlekar: Small & Medium
Material: Läder från Tärnsjö

Pris: Small 695 kr (varav 290 kr går till Rädda Barnen)
Medium 1125 kr (varav 472 kr går till Rädda Barnen)                       

Jumping freaks av Linn Mork – exklusiv för Rädda Barnen
Storlek: 50x70 cm
Material: papp 

Pris: 200 kr (varav 109 kr går till Rädda Barnen)

Skultuna Ljusstakset om 3 – exklusiv för Rädda Barnen
Storlek: D:4 cm H:4,5 cm
Material: Mässing

Pris: 429 kr/set om 3(varav 179 kr går till Rädda Barnen)

Missoni – pläd
Storlek: B: 130 cm H:190 cm
Material: 100 % ull

Pris: 2470 kr (varav 864 kr går till Rädda Barnen)

 För mer information kontakta:
Victoria Nordansjö, PR-ansvarig Rädda Barnen tel: 08-698 91 73, victoria.nordansjo@rb.se

För produktutlåning och högupplösta bilder kontakta:
Susanne Tirziu på modinåkerlind tel: 08-661 42 00, susanne@modinakerlind.com

 

 

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33