Gå direkt till innehåll
Rädda Barnen startar poddradio

Pressmeddelande -

Rädda Barnen startar poddradio

Jannes Grudin, Anders Maxson, och Josefin Michanek medverkar i Rädda Barnens nya poddradio "Mellan stolarna". Foto: Oskar Kullander

Barn som utsätts för våld, svåra vårdnadstvister och barn utan papper som kommer till Sverige. Det är några av de ämnen som tas upp i Rädda Barnens nya poddradio ”Mellan Stolarna”. I podden resonerar Rädda Barnens psykologer, forskare och andra sakkunniga kring hur de allra mest utsatta barnen kan få stöd och hjälp.

- Visst, det är tunga ämnen men samtidigt är de är oerhört viktiga, och vår ambition är att vi ska kunna diskutera på ett så avslappnat sätt som möjligt. Det är en av tankarna med det här projektet, att det ska uppmuntra människor att lättare våga ta upp och prata om sådana här saker, säger Josefin Michanek, psykolog på Rädda Barnen och ständig medlem i Mellan stolarnas expertpanel.

- Namnet ”Mellan Stolarna” kommer från att vi insåg att i många fall där barn far illa i Sverige idag så har deras ärende av en eller annan anledning fallit mellan olika myndigheters ansvar. Och där finns vi på Rädda Barnen som en sorts sista chans, säger poddradions andre ständige gäst Jannes Grudin, som också är psykolog på Rädda Barnen.

Målgruppen för Mellan Stolarna är alla som i yrket eller på fritiden möter barn eller fattar beslut som påverkar barn. Poddradion kommer bestå av 10 avsnitt som alla avhandlar ett specifikt ämne. De två första avsnitten finns nu ute, och handlar om är barn som lever i Sverige utan papper, och barn som hamnar i svåra vårdnadstvister.

- Vi har ständigt en ambition att nå ut med vår kunskap om hur barn och unga har det i vårt samhälle idag. Vi använder de flesta kommunikationskanalerna redan och att vi nu startar en poddradio känns helt rätt – ofta krävs det mer tid och eftertänksamma samtal för att få grepp om lite svårare ämnen, säger Rädda Barnens generalsekreterare Elisabeth Dahlin.

I varje program intervjuas forskare, yrkesverksamma eller sakkunniga som kan ge ytterligare bidrag till spännande diskussioner. Samtalen leds av Anders Maxson, annars pressansvarig på Rädda Barnen.

Mellan stolarna finns att lyssna på raddabarnen.se/mellanstolarna eller direkt i din poddspelare, sök på ”mellan stolarna” eller ”rädda barnen”.

Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet.

För mer information kontakta Lovisa Göransdotter, presschef Rädda Barnen, 08-698 92 88, lovisa.goransdotter@rb.se

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33