Gå direkt till innehåll
Rädda Barnen lanserar vykortskampanjen Goda Hälsningar

Pressmeddelande -

Rädda Barnen lanserar vykortskampanjen Goda Hälsningar

Med den nya tjänsten Goda Hälsningar kan man skicka personliga vykort, e-kort, inbjudningskort eller tackkort. En iPhone-app är speciellt framtagen för kampanjen. - Ju fler vykort som skickas, desto mer nytta kan vi göra, säger Malin Thiel på Rädda Barnen.

Med Rädda Barnens Goda Hälsningar kan du till exempel göra egna vykort av dina resbilder på din dator eller iPhone. Med appen kan du snabbt och enkelt göra vykort av dina bilder i mobilkameran och skicka till nära och kära, var du än befinner dig i världen. Skickar du kortet före kl 12.00 (svensk tid) når det mottagaren hemma i Sverige redan dagen efter.

En tredjedel av kostnaden för varje God Hälsning går till att stödja Rädda Barnens arbete för barn i utsatta situationer världen över. Ett standardvykort inom Sverige kostar 20 kr och kort i kuvert kostar 25 kr. Kort till utlandet kostar 25 kr och kort i kuvert till utlandet 35 kr. E-kort kostar 20 kr per 5 mottagare. Appen är gratis.

-        Vi har skapat en enkel lösning som gör gott i dubbel bemärkelse; Goda Hälsningar stödjer vårt arbete för barn samtidigt som det ger glädje till mottagaren. Vi tror och hoppas att den kommer att användas både för att skicka personliga semesterbilder till släkt och vänner, eller för att exempelvis skicka gratulationskort till en nyfödd, säger Malin Thiel, insamlingsansvarig på Rädda Barnen.

För mer information:
www.raddabarnen.se/godahalsningar
Ladda ner appen gratis, sök på Goda Hälsningar eller Rädda Barnen
För intervju med Malin Thiel:
Kontakta Rädda Barnens presstjänst: 08 698 92 88

Rädda Barnen har samarbetat med Agent Bauer som representerar många av Skandinaviens främsta illustratörer och formgivare för att ta fram de bilder som finns i galleriet. Förutom dessa bilder går det enkelt att via datorn eller iPhone göra sina egna vykort av exempelvis familje- eller resebilder.

Tjänsten har utvecklats av Rädda Barnen i samarbete med Nils Fjelkegård och Johan Persson på Dina Vykort (DinaVykort.se drivs av Web2Life AB www.web2life.se.

Alla illustrationerna i vykortsgalleriet är skänkta av illustratörerna på Agent Bauer.

Arbetsgruppen på byrån som tagit fram kampanjen tillsammans med Rädda Barnen är Malin Sävstam Projektledare, Lotta Råge Copy och Eva Johnsen AD
Projektledare Rädda Barnen Charlotta Linton Almkvist

www.räddabarnen.se/godahälsningar


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Presschef 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 07 33 55 34 33
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Rädda Barnens givarservice

Rädda Barnens givarservice

Presskontakt 08-698 90 30