Gå direkt till innehåll
Rädda Barnen lanserar ny webbplats

Pressmeddelande -

Rädda Barnen lanserar ny webbplats

Nya räddabarnen.se förenar organisationens alla målgrupper, den är kopplad till sociala medier och integrerar lokalföreningarnas cirka 200 undersajter. Webbplatsen har en responsiv design, vilket innebär att den är anpassad för att visas på mobiltelefoner, surfplattor och traditionella datorskärmar.

-  Fler och fler använder huvudsakligen sina mobiltelefoner när de surfar på nätet. Som modern ideell organisation behöver vi finnas där våra besökare finns, säger Jesper Nilsson, kommunikations- och insamlingschef på Rädda Barnen.

Organisationen väljer nu att samla webbens målgrupper under en och samma webbplats, istället för att som tidigare ha medlemmar, unga och givare utspridda på flera olika sajter. Kopplingen till sociala medier innebär att inlägg från Barnrättskämpebloggen, Facebook och Twitter lyfts på startsidan. Besökare har även möjlighet att kunna dela Rädda Barnens information. Nytt för den nya webbplatsen är också integrationen med lokalföreningarnas cirka 200 undersajter där medlemmarna bjuds in att utforma sin egen lokala sajt och själva berätta om föreningens verksamhet.

-  Med nya räddabarnen.se möter vi våra besökares behov på ett bättre sätt och tydliggör samtidigt Rädda Barnen som avsändare. Besökarna får lättare att hitta vad de i första hand efterfrågar: information om vår verksamhet, hur man kan engagera sig, och hur man enkelt kan ge en gåva, säger Jesper Nilsson.

Arbetsgrupp

Webbutveckling och implementering: Meridium
Kundansvarig: Niklas Jägerklou
Projektledare: Malin Göthberg

Strategi och design: Hallvarsson & Halvarsson
Kundansvarig: Gustaf Ekelund
Projektledare: Anna Börjesson

Uppdragsgivare: Rädda Barnen
Projektledare: Anna-Karin Lundblad

För mer information: kontakta Rädda Barnens presstjänst: 08 698 90 90 eller press@rb.se

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33