Följ Rädda Barnen

Pressinbjudan: Rundabordsinitaitivet - Alla måste klara sig i skolan

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2015 11:33 CEST

Den 10 juni klockan 13.30 arrangerar Rädda Barnen och föräldranätverket Barn i Behov ett seminarium i riksdagen med fokus på den svenska skolan och elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som ADHD, aspergers och dyslexi.

En panel bestående av experter och chefer från ett brett spektrum av samhället samtalar tillsammans med ett 50-tal exklusivt inbjudna gäster om hur vi kan idéutveckla den svenska skolan. En av de viktigaste nycklarna till en bra skola är att ge elever med särskilda behov rätt stöd. Föräldrar till barn med osynliga funktionsnedsättningar tvingas bli experter på allt från lagstiftning till pedagogiska verktyg och habiliterande insatser. Många föräldrar lever under extrem press när barnen går sönder i ett skolsystem som saknar kunskap och många gånger vilja att försöka.

Vad är det för särskilt stöd dessa särskilda elever behöver för att inte bli de som ”förstör för hela klassen” eller de som slutar gå till skolan? Hur hittar vi både snabba åtgärder som lindrar den utslagning som är i full sving och långsiktiga lösningar som tryggar alla barns rätt till en schysst skola?

Panelen består av Lena Hallengren, ordförande i riksdagens utbildningsutskott, Per-Arne Andersson, enhetschef SKL, Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare SKL, Lena Hök, chef för Skandia Idéer för livet, Anna Norrman, kanslichef på Riksföreningen Attention, Matz Nilsson, ordförande för Sveriges skolledareoch Camilla Ifvarsson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Täby. Moderator är Edna Eriksson.

Rundabordsinitiativet: Alla måste klara sig i skolan
Dag: 10 juni
Tid: 13.30-15.30, därefter mingel
Plats: Riksdagen, Lokal Mittpoolen
Arrangör: Rädda Barnen, föräldranätverket Barn i Behov
Värdar: Annika Eclund (kd) och Lena Emilsson (s)

Kontaktpersoner: Jiang Millington, Barn i Behov, tel: 070-786 05 03, Malin Holm, tel: 070-321 30 90 Press och ackreditering: Jiang Millington

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube