Gå direkt till innehåll
Nya exklusiva samarbeten i vårkollektionen för Design för barns rättigheter

Pressmeddelande -

Nya exklusiva samarbeten i vårkollektionen för Design för barns rättigheter

Våren tar lång tid på sig i år men förr eller senare är den här – och med våren kommer även Rädda Barnens vårkollektion! Totalt 28 nya spännande designprodukter finns till försäljning från och med den 25 april på www.räddabarnen.se/shop. Pastell är den övergripande temafärgen: Per Söderbergs ljusstake i ljusrosa pastell, barnklädesföretaget TUSS tiger t-shirt och Linda Alfvegrens fotografier är specialutgåvor i kollektionen.

– Under hela våren har vi brottats med att välja och vraka bland fantastisk design av världsklass. Vilka produkter känns spännande på designmarknaden 2013 och vad är våra kunder nyfikna på? Det har varit en mycket rolig utmaning att välja ut nya produkter och samarbeten till vårkollektionen. Även denna gång har vi utgått från kvalitet, exklusiva nyheter och spännande lite udda design vilket vi tycker sammanfattar vårens kollektion väl, säger Victoria Nordansjö, Pr-ansvarig på Rädda Barnen.

Per Söderberg
Exklusivt för Rädda Barnen har Per Söderberg bidragit till kollektionen med sin ljusstake från serien No Early Birds i en fin, vårig, ljusrosa pastell.

Per Söderberg är inredningsarkitekten och formgivaren som arbetar efter devisen att hans möbler ska ha en stark personlighet. Per Söderberg har studerat på Domus akademin i Milano/Italien, driver eget arkitektkontor som ritat inredningar för företag som Moschino, J.Lindeberg och Orrefors. Den egna möbelkollektionen No Early Birds lanserades 2010. En kollektion som bygger på några få beståndsdelar. Ett krysstativ i pulverlackerat stål är bärare av kollektionen vilket skapar ett starkt uttryck med tydlig igenkänning. Beslagen är viktiga detaljer och återkommer i alla möbler i serien. Till en början låg fokus på enkla bänkar och bord. Kollektionen utökades sedan successivt med skåp och hyllsystem. Allt produceras lokalt i Sverige på noga utvalda fabriker med hållbara och miljövänliga material.

Att kunna bidra till att göra skillnad för barn och kunna påverka ett eller flera barns framtid genom min design är en ynnest. I februari lanserade jag ljusstaken för första gången och med denna specialutgåva samarbetar jag nu till våren med Rädda Barnen, säger Per Söderberg.

Linda Alfvegren
Duktiga fotografen Linda Alfvegren är ett nytt designsamarbete för Rädda Barnen och vårens kollektion innefattar två fotografier. Linda har jobbat som fotograf i tolv år efter examen på Kulturamas fotoutbildning. Hon påbörjade sin karriär som assistent till Jesper Brandt och Mikael Schultz samtidigt som hon studerade foto. På meritlistan finns kunder som Mama, NK, Rodebjer, Lovely Life, Whyred, Agnes med flera. Linda arbetar mest med mode och porträtt och är med i bildbyrån "nollimages".

Linda Alfvegrens jobb är hennes passion och det bästa med jobbet enligt Linda är att få se det vackra i vardagen och göra det ännu lite vackrare. Hon beskriver det som att hon ser bilder överallt. Alla möten med nya människor i de mest udda situationer och miljöer är det som hon älskar mest och ger henne inspiration. Fotografierna i Rädda Barnens kollektion är fotograferade på Miami Beach i USA, i januari i år.
 
 – Otroligt smickrande att bli tillfrågad och att få bidra med bilder åt Rädda Barnen. Jag hoppas verkligen att mina bilder kan förgylla vardagen för de som köper dem och att pengarna kommer till stor nytta, säger Linda Alfvegren.

Ytterligare produktsläppwww.räddabarnen.se/shop

Örhänge Tiny Clow & Ring Bow/Maria Nilsdotter, Hay, Diamond Light/Eric Therner, Origami Lamp/Studio Snowpuppe, ”Lava people”/Anders Arhoj & Louise Gaarman, Illustration,/Johanna Gartmyr, Örhänge ”Tiny Claw”/Maria Nilsdotter, Tunisiska dukar & handdukar/Fouta de val, Tiger T-shirt/Tuss, Melody Maker + Letters/numbers on string/ Littlephant, Mobil/Nyckelväska/Decadent,  Armband ”C Cuff”/Carolin Wiken, Mobilskal/The Case Factory, ”Flowerbed”/Lisa Hilland,  Läsglasögon /”See by us”, Trädgårdsspade/ Sophie Conran, Grow –miniväxthus/Design House Stockholm, Bakformar 3in1/kafferensare/grytlappar av RIK-TIG by Stelton, Örhängen Ankare/Syster P, Porslin: Vas,kopp & skål/Kajsa Cramer, Doftljus/Klinta & Co

Produktfakta
Per Söderberg
Ljusstake ”No Early Birds”
Storlek: 30x30 cm
Material: Pulverlackerat stål
Färg: Ljusrosa pastell
Pris: 1750 kr
(varav 690 kr går till Rädda Barnen)

Linda Alfvegren
Fotografier ”Miami Carport” samt ”Birds on a wire”
Storlek: 70x50 cm
Papper: Matt papper c-print från Procenter
Övrigt: Signerade och numrerade på baksidan. Finns 100 ex.

Pris: 895 kr
(varav 651 kr går till Rädda Barnen)

För mer information kontakta:
Victoria Nordansjö, Pr-ansvarig Rädda Barnen tel: 08-698 91 73, victoria.nordansjo@rb.se

För produktutlåning och högupplösta bilder kontakta:
Susanne Tirziu på modinåkerlind tel: 08-661 42 00, susanne@modinakerlind.com


Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.