Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny kommunikationschef på Rädda Barnen

Nedjma Chaouche blir Rädda Barnens nya kommunikationschef. Hon kommer närmast från Migrationsverket där hon varit enhetschef för extern kommunikation samt presschef.

- Rädda Barnen har som organisation och medlemsrörelse ett mycket angeläget uppdrag att se till att de barn som har det svårast ska få sina rättigheter tillgodosedda. Jag ser fram emot att få bidra och delta i dessa strävanden, säger Nedjma Chaouche.

Nedjma Chaouche har en bakgrund som journalist och jobbade i närmare 20 år på SVT som programledare, reporter och redaktör. Hon har även arbetat som informationsrådgivare och moderator på PR-byrån Gullers Grupp med uppdragsgivare inom privat näringsliv men också med myndigheter.

Sedan början av 2009 har hon varit anställd på Migrationsverket. Där har hon inte bara varit enhetschef och presschef utan även arbetat med att utveckla kontakterna mellan myndigheten och olika aktörer i samhället.

- Vi är jätteglada över att ha rekryterat Nedjma Chaouche till Rädda Barnen. Hennes breda erfarenhet av journalistik och kommunikation kommer att vara oerhört värdefull för Rädda Barnen, säger Elisabeth Dahlin, generalsekreterare på Rädda Barnen.

Nedjma Chaouche tillträder tjänsten på Rädda Barnen i januari 2011. Hon blir chef för avdelningen Kommunikation & Opinion och kommer även att sitta med i Rädda Barnens ledningsgrupp.

För mer information kontakta Rädda Barnens presstjänst 08-698 90 90 eller press@rb.se

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter.
Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen.

Save the Children fights for children’s rights.
We deliver immediate and lasting improvements to children’s lives worldwide.

Rädda Barnen
Save the Children Sweden
SE-107 88 Stockholm
Besöksadress/Visiting address Landsvägen 39
Sweden
Växel/Switchboard +46 8 698 90 00
Fax +46 8 698 90 10
Plus/Bankgiro 90 2003-3
www.rb.se

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och i åtta regioner runt om i världen. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

http://www.raddabarnen.se

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33