Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lovisa Burfitts illustrationer och Vasumas specialdesignade barnsolglasögon till Rädda Barnens webbshop

2010 börjar med två spännande samarbetspartners till Rädda Barnens webbshop – Design för barns rättigheter. Lovisa Burfitts illustrationer tillsammans med Vasumas solglasögon för barn och vuxna är några av vårens nyheter.

Illustrationerna ” Baddest Boots” samt ” Slick Shoes” är framtagna och signerade av Lovisa Burfitt och Vasuma har specialdesignat glasögon för Rädda Barnen. Produkterna kommer att finnas till försäljning från och med 18 februari.
– Årets nya designtillskott i webbshoppen, Lovisa Burfitts illustrationer och Vasumas glasögon, känns som ett spännande komplement i vårt designutbud. Vi är jätteglada och stolta över att få samarbeta med dessa kreativa och ansedda designers. Lovisa Burfitt, som precis i dagarna blivit uppmärksammad på Stockholms modevecka, och Vasuma som är ett glasögonmärke som sticker ut. Att de dessutom specialdesignat glasögon för barn känns självklart angeläget för oss, säger Louise Gauffin, marknads- och insamlingschef på Rädda Barnen.

Lovisa Burfitt
Svenska designern och illustratören Lovisa Burfitt har illustrerat mode sedan 1997 och är idag baserad i Paris. Lovisa tog examen från Beckmans Designskola 1998 och lanserade då klädkollektionen Burfitt. Under 2001 bjöds hon in som gäststudent på Konstfack och valde att koncentrera sig på jobbet som illustratör. 2003 återlanserade hon Burfitt med Paris som bas. Numera är hennes t-shirts med illustrationer på en storsäljare och kläderna säljs i 70 butiker över hela världen.
I dagarna har hon tilldelats The Max Factor Award 2010. Förutom äran har hon också fått visa sin senaste kollektion på Fashion Week by Berns. Hennes illustrationer finns bland annat på restaurang East i Stockholm, H&Ms butiker i Milano, Tokyo och Köpenhamn samt  i reklamkampanjer för franska Kenzo.

Vasuma
Lars Malmsten, Steffen Sundelius och Jan Vana startade agenturen och klädmärket Vasuma 2005. I slutet av 2007 lanserade de sin första egna glasögonkollektion, Vasuma Eyewear. Inspirationen för kollektionen är hämtad från vintagebågar, men med Vasumas egna unika detaljer får glasögonen en modern och edgy look. De flesta modeller är handgjorda av acetat så de lätt kan formas efter behov. Priserna ligger mellan 1 400 kronor och 1 800 kronor i butik och varje modell finns i en mängd olika färger. Vasuma Eyewear finns att köpa hos utvalda optiker och butiker i hela landet.
– Vi har designat tre par solglasögon för Rädda Barnens räkning. Vi har valt en distinkt röd och svart färg för att bågarna både ska andas Vasuma och Rädda Barnen. Modellerna finns också i vuxenmodeller. Vi är oerhört stolta över att få vara en del och hjälpa Rädda Barnen i deras arbete säger, Steffen Sundelius, marknadschef Vasuma.

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och i åtta regioner runt om i världen. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

http://www.raddabarnen.se

Presskontakt

Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Presschef 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 07 33 55 34 33
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Rädda Barnens givarservice

Rädda Barnens givarservice

Presskontakt 08-698 90 30