Gå direkt till innehåll
Lisa Miskovsky gör Rädda Barnens kampanjlåt mot barnfattigdom

Pressmeddelande -

Lisa Miskovsky gör Rädda Barnens kampanjlåt mot barnfattigdom

Lisa Miskovsky är det första artistnamnet som Rädda Barnen presenterar i sin nya kampanj mot barnfattigdom – BLACK. Miskovsky gör kampanjlåten som kommer att släppas i augusti.

- Det handlar om att ge alla barn samma grundförutsättningar. Det är ett gemensamt ansvar som vi alla måste ta, säger Lisa Miskovsky.

BLACK, en synonym för att inte ha pengar, är en ny del i Rädda Barnens kampanj för att lyfta frågan om barnfattigdomen i Sverige. Syftet är att belysa dess direkta konsekvenser för barnet. BLACK inbjuder barn och ungdomar att författa texter om fattigdom, där sedan några av texterna tolkas och framförs av Sveriges artiststall - låtarna kommer att ges ut löpande under året.

- Med BLACK räknar vi med att sätta strålkastarljuset på det växande problem som barnfattigdom innebär och lyfta frågan till ytterligare en nivå genom att på ett kreativt och spännande sätt prata direkt till målgruppen, säger Jessica W Sandberg, kampanjledare för barnfattigdom på Rädda Barnen.

Målgruppen för BLACK är barn och ungdomar mellan 9-17 år och Rädda Barnen kommer stegvis under året att presentera de artister som medverkar i kampanjen där både genrer, etablerade artister och debutanter blandas. 

BLACK Facebook
BLACK Twitter
BLACK kampanjsida
BLACK kampanjfilm

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Relaterat innehåll

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.