Gå direkt till innehåll
Hope, Busnel och Fredrik Wretman till Rädda Barnen

Pressmeddelande -

Hope, Busnel och Fredrik Wretman till Rädda Barnen

Höstens kollektion hos Design för barns rättigheter rymmer högklassiga produkter och unika designsamarbeten. Vardagslyx i höstmörkret. På väggen eller värmande runt halsen för kyliga höstkvällar. Kombinationen franskt chict och praktiskt svenskt från Busnel, Fredrik Wretmans ”Microtrans” och Martin Bergström är några av höjdpunkterna. Tidigare Guldknappsvinnaren Hope har genom dottern Greta Ringstrand illustrerat en t-shirt exklusivt för Rädda Barnen.

Totalt 13 nya designprodukter finns till försäljning från 25 oktober på  www.räddabarnen.se/designshop

Vi tummar inte på vår ambition att kvalitet, exklusiva och spännande designersamarbeten ska
genomsyra våra kollektioner och höstens kollektion visar just detta. Nyfikenhet och temat ”Back to nature”speglar  höstens kollektion. Ett välkommet återseende är också Fredrik Wretman - en favorit är tillbaks, säger Victoria Nordansjö, Pr-ansvarig på Rädda Barnen.


Hope
Exklusivt för Rädda Barnen har Hopes grundare- och chefsdesigner Ann Ringstrands dotter Greta ritat en t-shirt för barn.

Hope är ett svensk modemärke som grundades 2001 av Ann Ringstrand och Stefan
Söderberg. Hope kännetecknas av en ren, rå och funktionell design med hög kvalité och innovativa detaljer. Första damkollektionen lanserades hösten 2002 och 2005 lanserades den första herrkollektionen. 2010 vann Hope det prestigefulla designpriset Guldknappen.

Vi är jätteglada och stolta över att vi och Rädda Barnen samarbetar till hösten. Vår gemensamma filosofi om äkta produkter, engagemang och inte minst om hopp överensstämmer väl. Att vi
genom Gretas design på detta sätt får en möjlighet att bidra och stötta utsatta barn tillsammans med Rädda Barnen känns mycket betydelsefullt, säger Ann Ringstrand.


Fredrik Wretman
Fredrik Wretman är utbildad vid Gerlesborgsskolan och vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Han har även verkat som lärare på Kungliga Konsthögskolan och vid Konstfack i Stockholm. Fredrik började som målare men bestämde sig på 80-talet för att undvika att göra alltför kommersiell konst och började arbeta med installationer, vilket ironiskt nog ledde till att hans verk blev mer eftertraktade.

När Goatrans visades första gången 1997 på Färgfabriken inleddes en trend som vi ännu inte
sett slutet på. En orange Buddha staty i skala 1:1 som vid närmare betraktande inte alls var någon Buddha, utan en avgjutning av konstnären själv.  Så småningom utvecklades konceptet med Minitrans i ett litet mindre format. Våren 2011 inledde Rädda Barnen och Fredrik Wretman ett samarbete då Fredrik tog ytterligare ett kliv neråt i formatet, när Microtrans lanserades. Nu till hösten utvecklar vi samarbetet ytterligare och till höstkollektionen lanserar vi tillsammans en vit Mictrotrans.

Jag blev väldigt glad när jag fick frågan om att i höst samarbeta med Rädda Barnen igen. Konst fyller en viktig funktion och kan ge andra perspektiv på tillvaron. Eftersom barnen är allas vår
framtid och dagligen ger oss nya perspektiv på livet är det en självklarhet att stödja Rädda Barnen. Kan jag genom min konst bidra till arbetet för barns utveckling känns det värdefullt och inte minst inspirerande, säger Fredrik Wretman.

Ytterligare produktsläpp på www.räddabarnen.se/designshop

Armband/Yvonne Kone, Strap/Mathilda Clahr, Lampa ”Neb Brass Lamp”/Per Söderberg,
Mössa Halsduk/BUSNEL, Kuddfodral Donia/Afroart, Giraff/Afroart, Illustration/Martin
Bergström,
”Mother Nature Calender”/Team Hawaii, Bunadpläd /Andreas Engesvik, Hand ”Ad Magnum”/ HAY, Ljusstakar”Chunky Marble” /Menu,  Print/Emma Elvin

Produktfakta

Hope

T-shirt Barn designad av Greta
Ringstrand

Storlek: 90, 110 och 130
Material: 100 % ekologisk bomull
Färg: Grå melange

Pris: 300 kr
(varav 120 kr går till Rädda Barnen)

FREDRIK WRETMAN

Microtrans
Färg: vit
Höjd: 10 cm hög
Bredd: 8 cm
Djup: 7 cm
Vikt: ca 100 gram
Material: Silikon

Tillverkningsland: Sverige

Pris: 1950 kr

(varav 1156 kr går till Rädda Barnen)

För mer information kontakta:

Victoria Nordansjö, Pr-ansvarig Rädda Barnen tel: 08-698 91 73, victoria.nordansjo@rb.se

För produktutlåning kontakta:

Daniela Sylvan Tellander på SquidSthlm på tel: 070-316 14 67, daniela@squidsthlm.se

Högupplösta bilder finns på http://www.raddabarnen.se/press/bilder

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Sektionschef Press & Påverkan 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 073-355 34 33