Gå direkt till innehåll
En julklapp som värmer på riktigt - klädpaket till nyfödda barn

Pressmeddelande -

En julklapp som värmer på riktigt - klädpaket till nyfödda barn

Varje år dör cirka sju miljoner barn innan de fyllt fem år. Hälften av dem blir inte ens en månad gamla. 250 kronor räcker till klädpaket åt fyra nyfödda barn, så att de kan hålla värmen. En enkel, men livsviktig metod för att bebisar inte ska bli allvarligt sjuka så tidigt i livet.

Rädda Barnen utbildar bybor till hälsoarbetare i områden som ligger långt från annan sjukvård. Hälsoarbetarna kan de lokala språken och sprider i sin tur kunskap om hygien, hälsa och spädbarnsvård till nyblivna mödrar. 250 kronor räcker till ett klädpaket åt fyra nyfödda barn så att de kan hålla värmen. I kampen för barns rättigheter har vi tagit fram flera meningsfulla gåvor, som både löser julklappsproblem och ger tusentals barn en bättre framtid. Julklappar som värmer på riktigt. 

Bilden visar det gåvobevis vi skickar med om du köper ett klädpaket för nyfödda. Paketet innehåller mössa, tröja och filt. Det kommer att finnas sju olika exempel på gåvobevis att köpa på vår sajt www.räddabarnen.se/jul (finns tillgänglig från och med första november), alla med olika bilder, priser och exempel på vad pengarna räcker till. De gåvobevis vi kommer att erbjuda är:

• Rent-vatten-kit en månad för en familj, 130 kronor
• Skoluniform till sju barn, 140 kronor
• Klädpaket för att hålla fyra nyfödda barn varma, 250 kronor
• Skolpaket till ett barn, 400 kronor
• Lekmaterial till barnvänlig plats i katastrofområden, 540 kronor
• Cykel för en hälsoarbetare, 850 kronor
• Mat till 300 allvarligt undernärda barn, 1 000 kronor 

Vi kommer även sälja ett fint armband från ”U it´s U” speciellt framtaget för Rädda Barnen.  Armbandet är i mässing och makramé (svart och cognac) och på insidan är det graverat Convinced that all children have equal value. Armbandet ser du på julsajten men även i vår shop Design för Barns Rättigheter   www.räddabarnen.se/shop.

Pressbilder på gåvobevisen eller på armbandet finns givetvis, kontakta Titti Hildebrand, PR-ansvarig Rädda Barnen 08 - 698 91 65.


 

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Presskontakt

Carl Lagerqvist

Carl Lagerqvist

Presskontakt Presschef 073-305 20 25
Vendela Rundberg

Vendela Rundberg

Presskontakt Pressekreterare 07 33 55 34 33
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare 072-357 67 56
Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Rädda Barnens givarservice

Rädda Barnens givarservice

Presskontakt 08-698 90 30