Gå direkt till innehåll
Designjulmarknad på Marabouparkens konsthall 9-11 december

Pressmeddelande -

Designjulmarknad på Marabouparkens konsthall 9-11 december

Möjlighet att upptäcka ny svensk design och samtidigt göra en god handling för barn på årets julmarknad. I ett samarbete med Designgalleriet och Signerat anordnar Rädda Barnen och Marabouparkens konsthall en designjulmarknad för en god sak.

I december har Marabouparken och Rädda Barnen bjudit in designers och formgivare att delta i en julbasar och vernissage som främjar barns rättigheter. Utöver utställarnas egna kreationer finns det även möjlighet att köpa produkter från Rädda Barnens designshop Design för Barns Rättigheter. Illustratören Emma Löfström kommer dessutom att vara på plats för att signera sina verk med en personlig hälsning.

-          När du köper en designprodukt på julmarknaden bidrar du till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter och får samtidigt en fin julklapp. När vi nu lyfter ut vår webbshop är det fantastiskt roligt att vi får visa upp den i en så fantastiskt fin miljö som Marabouparkens konsthall. Vi är mycket glada över detta samarbete och för möjligheten att tillsammans kunna sätta både konst och design i fokus, säger Louise Gauffin, Marknads- och Insamlingschef Rädda Barnen.

Marabouparken konsthall öppnade 2010 belägen i Marabous f d kakaolaboratorium. Parken är en visionärt anlagd rekreationsanläggning för anställda vid Maraboufabriken som växte fram vid Bällstaån i Sundbyberg under 1940 och 50-talen. Marabouparken som plats förenar två parallella världar – parkens och konstens.

-          Vi tycker det är väldigt roligt att få använda vår konsthall till en julmarknad med så många spännande designers, och att dessutom få göra en insats för barns rättigheter, säger Bettina Pehrsson, Konsthallschef på Marabouparken.

Det kommer att bjudas på underhållning av olika slag bl.a. livemusik i form av ett uppträdande av bandet Zlatko vs. Bodgan, samt luciatåg och körsång. Det kommer att finnas ett lotteri på plats med fina designervinster donerade av utställarna där pengarna går oavkortat till Rädda Barnens arbete.

Då julen står för dörren kommer det också att finnas julgranar på plats, dessa granar har smyckats av de konstnärer och designers som ställer ut och varje gran är därmed unik. Under helgen kommer även granarna att lottas ut. Restaurang Parkliv håller öppet och erbjuder lunch och kaffe. För barnen kommer det bland annat att finnas en kreativ origamiverkstad.

Öppettider:

-          Fredag 9/12 mellan 15-19

-          Lördag - söndag 10-11/12 mellan 11-17

För mer information kontakta:
Louise Gauffin, Marknads- och insamlingschef Rädda Barnen Tel: 08-698 90 70  louise.gauffin@rb.se
Cecilia
Wallman Marabouparkens Konsthall Tel: 073 984 85 94  cecilia.wallman@marabouparken.se

Relaterade länkar

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.