Gå direkt till innehåll
Design för barns rättigheter: Tillsammans för stora som små av Lisa Bengtsson för Rädda Barnen

Pressmeddelande -

Design för barns rättigheter: Tillsammans för stora som små av Lisa Bengtsson för Rädda Barnen

Rädda Barnen och Lisa Bengtsson släpper nu Tillsammans för Rädda Barnen, en serie exklusiva illustrationer med sex taxar som ger uppmärksamhet åt olika finurliga karaktärer och våra rötter. Tillsammans är vi alla ganska lika men samtidigt så olika.

-       Dessa personligheter, i form av sex olika taxar från världens alla hörn, som Lisa Bengtsson gjort för Design för barns rättigheter är helt underbara. De symboliserar olika nationaliteter och alla har samma värde oavsett nationalitet. Rädda Barnen arbetar dagligen för alla barns lika värde och därför känns detta projekt extra roligt, säger Louise Gauffin, Marknads- och insamlingschef Rädda Barnen. 

Med sin originella stil och starka uttryck har Lisa Bengtsson uppmärksammats stort i media både i Sverige och internationellt. Efter utbildningen till grafisk designer på Berghs School of Communication i Stockholm startade Lisa eget, med fokus på mönsterdesign, grafisk design och illustrationer. Hon skapar alltifrån tapeter, tallrikar och kuddar till fiffiga disktrasor, tändsticksaskar och affischer med sin nytänkande design.

Hon har sedan 2008 samarbetat med Mairo och lanserat mönster som Mademoiselle, Svärmor och Sir Harald. Hon får mycket av sin inspiration från människor, deras beteende och hur de har levt sina liv. Människoöden och berättelser om olika karaktärer växer sedan fram i hennes design. Ett gammalt fotografi, ett citat från en bok eller musik ger alla olika känslor som inspirerar till historier som sedan kan bli ett mönster eller en illustration. Svunna tider och sagor står ofta bakom Lisas hantverk. Denna gång kommer dock inspirationen inte från äldre generationer utan Lisas egna tvillingar Jack och Elliot.

-        Jag tycker det känns kul och givande att arbeta med Rädda Barnen. När jag fick förfrågan så fanns det ingen tvekan utan bara glädje. Jag tycker man ska göra det man kan för att bidra och det jag kan är att designa så varför inte göra det för Rädda Barnen, säger Lisa Bengtsson. 

Produktinformation
Illustration 1: sex taxar på A4 (set om sex bilder)
Illustration 2 (variant): alla sex taxar på 50x70 cm

Taxen i turban: Hassan-Tassen
Kines taxen: Tikki-Li
Indian taxen: Pocca - Hon- Tax
Afrikan taxen: Hakuna-Ma-Taxa
Samen: Korvonen
Amerikan taxen: Taxas

Pris
Illustration 1 6 st x A4: 1250 kr
(varav 850 kr går till Rädda Barnen)

Pris
Illustration 2 50x70: 1200 kr
(varav 750 kr går till Rädda Barnen)

För mer information kontakta:

Louise Gauffin, Marknads- och insamlingschef Rädda Barnen tel 08-698 90 70, louise.gauffin@rb.se.

För produktutlåning kontakta: Susanne Tirziu på modinåkerlind tel 08-661 42 00, susanne@modinakerlind.com

www.räddabarnen.se/shop

Relaterade länkar

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Relaterat innehåll

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.