Gå direkt till innehåll
Design för barns rättigheter: Rädda Barnens höstnyheter 2011 är här!

Pressmeddelande -

Design för barns rättigheter: Rädda Barnens höstnyheter 2011 är här!

Färgstarka, värmande nyheter och intressanta exklusiva designsamarbeten lanseras i höstkollektionen i Rädda Barnens webbshop– Design för barns rättigheter, till exempel illustratörerna Emma Löfström och Hvass+Hannibal, Höganäsgruppens ”Heat Pods” exklusivt framtagen färg för Rädda Barnen, David Weeks ”Cubebot” i körsbärsträ inspirerad av de japanska Shinto Kumi-ki pusslen och Hays underbart sköna bäddlinnen och överkast för sovrummet.

– Vi fortsätter vår grundidé om att när du köper en designprodukt hos oss så bidrar du till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. Tack vare våra engagerade designers och kunder kan vi ge stöd åt många fler barn. Vi utvecklar våra samarbeten kontinuerligt och är måna om att ta in nya produkter och designers vilka bidrar till att fördjupa och vidareutveckla vår webbshop, säger Louise Gauffin, Marknads- och Insamlingschef Rädda Barnen.

Design för barns rättigheter möter hösten med flera värmande och färgstarka produkter. Hays vackra ullpläd värmer i höstvindarna både visuellt och fysiskt liksom illustratören Emma Löfströms färgsprakande illustration Sibiriska Tigrar som ger kollektionen en sofistikerad och spännande inramning.

Totalt 25 nya spännande designprodukter finns till försäljning från och med den 11 oktober på rb.se/shop.

Emma Löfström och illustrationen ” Sibiriska Tigrar”
Glödheta illustratören Emma Löfström, 30 år, är ett nytillskott hos Rädda Barnen i höst. Sedan sin examen vid Royal College of Art (London, 2009), har hon arbetat som illustratör baserad i Stockholm med uppdragsgivare som Dramaten, Systembolaget, Tiger of Sweden, NK och Bonniers samt ställt ut hos Villa of Contemporary Art, Wetterling Gallery och hos stockholmsbaserade restaurangen Riche, klädskaparna Hopes flag ship butik med flera. Tidigare i vår fick hon Uppsala kommuns Kulturstipendium för 2011 i konstkategorin.

Natur, djur och drömscenarier är signifikant för Emma och hon arbetar gärna med collage och är mån om ett eget uttryck där hon gillar att blanda olika stilar. Skogen är ofta återkommande då det där finns mycket symbolik att jobba med. Sagor har också alltid fascinerat Emma och något hon jobbar frekvent med i sitt skapande. Rädda Barnens motiv är inspirerat av en serie naturdokumentärer om "Det vilda Ryssland" och dess fantastiska djurliv.

 – Jag har sedan länge haft ögonen på Rädda Barnens fina designshop, så jag blev jätteglad när jag blev tillfrågad att bidra med något. Det är en ära att kunna stödja Rädda Barnens arbete, och jag hoppas att motivet kommer uppskattas av många, säger Emma Löfström

Rädda Barnen enda återförsäljare till Acne Jr
Acne Familj koncernen grundades 1996 och arbetar inom design, media och mode är i höst en ny samarbetspartner till Rädda Barnen. Deras ambition är att göra traditionella, ikoniska, leksaker på ett modernt sätt.

Produktfakta

”Sibiriska Tigrar” Emma Löfström
Illustrationen ”Sibiriska Tigrar är tryckt på exklusivt papper samt signerad och numrerad.
Storlek: 50 x 70 cm
Pris: 995 kr
(varav 850 kr går till Rädda Barnen)

Acne Jr
Kranium med hemligt fack.
Storlek: Ø 14 cm. Material: furu.
Pris: 595 kr (varav 250 kr går till Rädda Barnen)

Trumma: Plåttrumma (samt förvaring) med ett par bambu trumpinnar. Godkänd för barn 3 år och uppåt. Storlek: L 24 B 24 H 26 cm. Material: Plåt, bambu, ull.
Pris: 295 kr (varav 125 kr går till Rädda Barnen)

Hunden Bell. Bjällra och adresslapp runt halsen. Godkänd för barn 3 år och uppåt. Storlek: Sittande höjd 30 cm. Material: Konstläder och eko-vänlig fyllning med rayon. Alla material är testade och säkra. Handtvätt.
Pris: 475 kr (varav 200 kr går till Rädda Barnen)

Nallen Chester med adresslapp runt halsen: Godkänd för barn 3 år och uppåt. Storlek: Sittande höjd 35 cm. Material: Konstläder och eko-vänlig fyllning med rayon. Alla material är testade och säkra.  Tvätta inte. Torka rent.

Pris: 475 kr (varav 200 kr går till Rädda Barnen)

Ytterligare produktsläpp:

Illustration ”Repeats” i paket av tre i A4,A3 & A5 av Hvass+Hannibal, Illustrationerna Kärlek svart på vitt – Dromedar/Fågel av Nadja Moufid,”Heat pods” grytunderlägg av Höganäsgruppen, exklusivt halsband, armband och ring av J Dauphin, mobil högtalare ”Music Ball” från I.D.E.A. ”Cubebot” Daniel Weeks, Ljusstake ”Candelabra Stella” av Stina Sandwall för Asplunds, exklusivt framtagen i vitt, Träflaska ”Candlebottle Sparkling” av Daniel Franzén, Skönhetskit av Björk & Berries, Hoptimister i olika färger/material och storlekar av Gustav Ehrenreich.

För mer information kontakta:
Louise Gauffin, Marknads- och insamlingschef Rädda Barnen tel 08-698 90 70, louise.gauffin@rb.se

För produktutlåning och högupplösta bilder kontakta:
Susanne Tirziu på modinåkerlind tel 08-661 42 00, susanne@modinakerlind.com

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.