Gå direkt till innehåll
Design för barns rättigheter: Ny smyckeskollektion av J DAUPHIN

Pressmeddelande -

Design för barns rättigheter: Ny smyckeskollektion av J DAUPHIN

Rädda Barnen följer upp vårens succé med samarbetet med det internationellt erkända designermärket J DAUPHIN. Nu lanseras kollektionen "Luster from the rocks" som är en serie handtillverkade smycken med ädelstenar: grön turmalin, rubin och blå safir. 

-          Denna trio av stenar, vad de symboliserar i kombination med hur smycket är utformat, får stå för det som jag vill att mitt samarbete med Rädda Barnen ska bidra till, nämligen att väcka den medmänsklighet vi alla har inom oss, säger designern Johanna Dauphin.

Stenarna i ”Luster from the rocks” gömmer sig inuti små diamantformade burar och man kan bara svagt skymta färgen; stenen bär man för sig själv som ett personligt symboliskt minne. 

Johanna Dauphin förklarar symboliken i smyckena:

-          Valet av grön turmalin gjordes för att den med sina krafter sägs öppna hjärtat och väcka medmänsklighet. Rubin är också den en sten för hjärtchakrat och sägs skapa livsglädje och öka förmågan att se sin egen styrka och kreativa potential utifrån hjärtat. Blå safir hjälper dig att kommunicera ditt sanna jag, din tro och dina värderingar. En sten som symboliserar det som är "äkta" i livet samt kärlek.  

Johanna Dauphin är designern och grundaren till kläd- och accessoarmärket J DAUPHIN. Hon växte upp omgiven av mode och kreativitet. Hennes morfar var den svenske modeikonen Eric Skoglund, som grundade mer än 10 lyxbutiker i Sverige och var känd som mannen som tog italienskt mode till Sverige. Johanna ställde ut i Paris för första gången 2006 och idag vet de flesta fashionistas vad J DAUPHIN är.

-          Vi är väldigt glada över att få arbeta långsiktigt med J DAUPHIN. Vårt förra samarbete var mycket lyckat och vi är glada över att en stilikon som Johanna representerar oss och vår webbshop, säger Louise Gauffin, Rädda Barnens marknads- och insamlingschef.

Johanna Dauphin är utbildad vid Stockholm University Business School och vid Instituto Europeo di Design i modedesign i Rom, Italien. Därefter arbetade hon för den italienska Tod's grupp som designer för att sedan fortsätta som product manager för LVMH ägda, FENDI i Rom, Italien innan hon tog steget och blev sin egen med J DAUPHIN.

Johanna Dauphin har belönats med flertalet priser, bland annat Bästa nya accessoardesigner 2009 i Berlin och blev senast i år belönad med Bästa accessoardesigner 2010 av ELLE.

Produktfakta J DAUPHIN
Design: Johanna Dauphin

Material: Kedja i slipat silver med bur i brons, samt ring som är helt i silver. Alla smycken har en ädelsten i alt: grön turmalin, blå safir eller rubin.

Längd: Halsband 46 cm, Armband 19 cm, ring anpassbar till alla storlekar med ring i ca 1,2 mm. Samtliga smycken har en ”bur” som mäter D:5 mm H:8 mm, inkl öronhängen .

Exklusivt för Rädda Barnen.

Pris:
Halsband: 2000 kr (varav 812 kronor går till Rädda Barnen)
Armband: 1850 kr (varav 734 kr går till Rädda Barnen)
Ring: 1900 kr (varav 718 kr går till Rädda Barnen)
Örhänge: 2399 kr (varav 750 kr går till Rädda Barnen)

För mer information:
Louise Gauffin, Marknads- och Insamlingschef på Rädda Barnen 08-698 90 00

För produktutlåning och högupplösta bilder kontakta:
Susanne Tirziu på modinåkerlind. 08-661 42 00, susanne@modinakerlind.com

Relaterade länkar

Ämnen


Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse med verksamhet både i Sverige och internationellt. Med Barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras.

Följ oss på:

Twitter

Facebook

Bloggen - Barnrättskämpe

Youtube

Kontakter

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 08.00 och 20.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare Svenska frågor 0723-57 67 56
Åsa Runström Awad

Åsa Runström Awad

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733-55 34 33
Oskar Kollberg

Oskar Kollberg

Presskontakt Pressekreterare Internationella frågor 0733 55 34 15

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.