Gå direkt till innehåll
Zahra, 15 år i Afghanistan, hade hoppats på att komma tillbaka till skolan efter pandemin - men då tog talibanerna över makten.

Bild -

Zahra, 15 år i Afghanistan, hade hoppats på att komma tillbaka till skolan efter pandemin - men då tog talibanerna över makten.

Zahra, som egentligen heter något annat, är 15 år och lever med sina föräldrar och tre bröder i Sar-e Pol-provinsen i Afghanistan. Först fick hon inte gå i skolan på grund av pandemin, sen stängdes hennes skola efter att talibanerna tog över makten. - Vi har inte gått i skolan på två år och jag har saknat min klass, mina klasskamrater, mina lärare och mina studier. Jag vill gå i skolan, jag vill att andra flickor ska gå i skolan. Jag vill att pojkar ska gå i skolan och jag vill att alla afghanska barn ska gå i skolan, säger Zahra, 15 år.
  • Licens: Creative Commons erkännande
    Med en Creative Commons-licens, behåller du din upphovsrätt men tillåter andra människor att kopiera och distribuera ditt verk under förutsättning att de erkänner dig som upphovsman. Du tillåter andra att kopiera, distribuera, visa och framföra verket, samt att skapa bearbetningar av det.
  • Av: Save the Children
  • Filformat: .jpg
  • Storlek: 1200 x 800, 194 KB
Ladda ner

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Rädda Barnens pressjour

Rädda Barnens pressjour

Presskontakt Tillgänglig för journalister mellan klockan 8.00 och 22.00. 08-698 90 90
Anne Thorngren

Anne Thorngren

Presskontakt Pressekreterare för svenska frågor 072-357 67 56
Vendela Kirsch

Vendela Kirsch

Presskontakt Pressekreterare för internationella frågor 073-355 34 33

Relaterat innehåll

Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter - i Sverige och i världen.

Rädda Barnen är en politiskt och religiöst obunden folkrörelse som kämpar för barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar vi för att barn ska få det bättre och för att barns rättigheter ska respekteras. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi arbetar för de barn som har det svårast. Barn som utsätts för våld och övergrepp, inte får gå i skola, saknar stöd från föräldrar och andra vuxna, lever i fattigdom eller i krig och katastrofer. Internationella Rädda Barnen är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i över 120 länder.

Vår vision är en värld där barnkonventionen är förverkligad och alla barns rättigheter tillgodosedda. Det är en värld

-som respekterar och värdesätter varje barn.
-som lyssnar till – och lär av – barn
-som ger varje barn framtidstro och möjligheter.