Följ Rädda Barnen

Släpp av podden Rädda Barnen Dokumentär – om klimatkrisen och migration

Evenemang

13
JUN
Folkoperan, Hornsgatan 72
 

Nya säsongen av podden Rädda Barnen Dokumentär handlar om klimatkrisen och dess konsekvenser för barn. Följ med till ett sönderbränt landskap i nordvästra Kenya. Här har allt tätare cykler av torka och uteblivna regn gjort situationen desperat. Hur överlever en familj på en plats där det inte har regnat på över ett år?

I Etiopien har över en halv miljon människor lämnat sina hem. Inte på grund av konflikt, utan för att de är klimatmigranter i torkans spår. I östra Etiopien har enorma läger växt fram, hem för människor som förlorat sina djur och försörjningsmöjligheter när torkan svept fram. Hör barnens och familjernas berättelser om en ny verklighet, där många inte ser någon annan möjlighet än att migrera i hopp om ett bättre liv.

Under kvällen leder radioproducenten Linda Jensen Kidane ett samtal kring klimatkrisens konsekvenser, migration i klimatförändringarnas spår och vägen framåt.

Kl 17.30-18.00 Mingel

18.00-18.45 Panelsamtal

18.45-20 Mingel

Deltar gör :

Johan Schaar, Expert klimat och utveckling - SIPRI (Stockholms internationella fredsforskningsinstitut), tidigare Sida.

Björn Wiman, Kulturchef DN som länge skrivit om klimatkrisen, bla i krönikesamlingen Sent på jorden, 33 tankar om världens största nyhet.

Paola Castro Neiderstam, Expert på barn i migration - Rädda Barnen.

Rädda Barnen Dokumentär är producerad av Soundtelling, med stöd från Sida.

För mer information och intresseanmälan, läs mer här.

Registrering

Anmäl dig till evenemanget